Υγεία

01/04/2014 - 11:17

«Εσπασε» η απεργία στα φαρμακεία

style="text-align: justify;"> 
Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία της Αθήνας, τα οποία θα ανοίξουν σήμερα αλλά θα βάλουν προσωρινό «λουκέτο» από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα ώστε να πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «τα διοικητικά συμβούλια και οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, με τον συντονισμό του ΠΦΣ, θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις».
 
Σκληρή γραμμή
Ενδεικτικό της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, πάντως, και της σκληρής συντεχνιακής γραμμής που ακολουθούν οι φαρμακοποιοί είναι αφενός η παραίτηση του προέδρου του ΠΦΣ από μέλος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι απειλές του προέδρου του Συλλόγου της Αττικής, Κ. Λουράντου, ότι τα 11.000 φαρμακεία θα γίνουν τάφος της κυβέρνησης και πως στήνει μάχη κατά των βουλευτών που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.
«Τα φαρμακεία να γίνουν μόνιμα εκλογικά τμήματα εναντίον όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, από σήμερα επανέρχεται το πλαφόν των 200 επισκέψεων (από 400) στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Παράλληλα, παρατείνονται μέχρι και τις 30.6.2014 οι υφιστάμενες συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30.3.2014.
 
πηγή: imerisia.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!