Υγεία

15/02/2016 - 07:33

Εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου Αντιμετώπισης Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Λέσβου

Ο

Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας  Νομού Λέσβου ύστερα από πολλές προσπάθειες συνεννόησης με το Διοικητή του Νοσοκομείου για το θέμα της προσωρινής (κατά την περίοδο επισκευών παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου) και μόνιμης μετεγκατάστασης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας ,Καθώς και για την  κάλυψη της θέσης του δεύτερου γιατρού, αναγκάσθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, να επιδώσει  στον Διοικητή του Νοσοκομείου ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Οι προτεινόμενοι χώροι δεν πληρούν  τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μεταγγίσεων. Είναι για μας αδιανόητο ύστερα από  τεράστιο κόστος δημόσιου χρήματος για το αναγκαίο αυτό έργο, που τριπλασιάζει τους χώρους του Νοσοκομείου μας , να υποβαθμίζεται παράνομα  η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας , (ενώ σε άλλες κλινικές παρουσιάζεται  προκλητική ευρυχωρία ….,  αφού οι αρμόδιοι δεν τηρούν το νομοθετημένο  ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που επιβάλλει συγκεκριμένα τους αναγκαίους χώρους ώστε οι Μεταγγίσεις να είναι ασφαλείς.

β)  Δυστυχώς ακόμα δεν έχει καλυφθεί η θέση δεύτερου γιατρού στη Μονάδα, κάτι που είναι εντελώς απαραίτητο , γιατί όταν δικαιολογημένα  απουσιάζει ο μόνιμος γιατρός, μεταγγιζόμαστε χωρίς  παρουσία γιατρού, γεγονός επικίνδυνο και παράνομο .

            Για τα παραπάνω ενημερώσαμε την αρμόδια ΔΥΠΕ καθώς και το Υπουργείο Υγείας , ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ , χωρίς τα οποία ή μετεγκατάσταση είναι αδύνατη .

 

Μοιράσου το άρθρο!