Υγεία

10/06/2020 - 11:11

Ευχαριστήρια επιστολή στους Ανθρώπους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Τα τελευταία δύο χρόνια πέρασα δύσκολη κατάσταση με τους γονείς μου Πάτρα και Απόστολο Σουσαμλή από την Αγιάσο. Άνω των ενενήντα ετών και οι δύο χρειάστηκε να χειρουργηθούν με κάταγμα ισχίου η μεν μητέρα μου τον Φεβρουάριο του 2018, ο δε πατέρας μου με το ίδιο πρόβλημα, αλλά και άνοια,  πριν από 3 εβδομάδες στο ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.   Με δεδομένο, την δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε λόγω κορονοϊού, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας του μεταναστευτικού στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, δεν ένοιωσα στιγμή ότι αντιμετώπιζαν έναν άνθρωπο 90 ετών.

 

Οφείλω απεριόριστη ευγνωμοσύνη σε όλους τους γιατρούς του Ορθοπεδικού Τμήματος του Νοσοκομείου.  Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Αλέξανδρο Ζάμπρα και Νικόλαο Μαρίνο.  Δύο  χειρουργοί ορθοπεδικοί γιατροί με επιστημονική γνώση, υπευθυνότητα και προπαντός ανθρωπιά που τιμούν τον όρκο τους  προς την επιστήμη και την κοινωνία.  Παρά τις φοβίες μου,  γιατί επρόκειτο για μεγάλα άτομα,  η επέμβαση και στους δύο γονείς μου ήταν άκρως επιτυχημένη.  Η μετεγχειρητική συμπαράσταση άψογη και προπαντός ανθρώπινη.  Το ενδιαφέρον συγκινητικό  Δύο νέοι γιατροί που κοσμούν το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ένα δύσκολο νοσοκομείο κυρίως και λόγω του οξυμένου μεταναστευτικού προβλήματος, αθόρυβοι, ευγενείς, συνεπείς, δίχως ίχνος έπαρσης και ιδιοτέλειας. Τους εύχομαι υγεία, δύναμη, κουράγιο και πάντα επιτυχίες.

Τέλος, ευχαριστώ το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που παρά τον δύστροπο χαρακτήρα των υπερηλίκων ασθενών με υπομονή και επαγγελματισμό προσέφεραν την βοήθειά τους κάθε στιγμή αψηφώντας το φόρτο εργασίας που πολλές φορές  δεν επέτρεπε να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.   Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα και την Τομεάρχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την βοήθεια και συμπαράστασή της.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη,  κουράγιο.  Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι μέσα από την ψυχή μου.

Ελένη Μπαντρά

 

Μοιράσου το άρθρο!