Υγεία

23/09/2020 - 12:31

Χαρδαλιά έλα Μυτιλήνη - Καμπανάκι κινδύνου από την Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης

"'Άστοχη η ενέργεια χορήγησης άδειας για την κυκλοφορία μεταναστών"

 Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης για θέματα αντιμετώπισης του COVID-19, για να εκτιμήσει την κατάσταση στο Δήμο τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πανδημία.

Η Επιτροπή ανακοινώνει ότι το τελευταίο διήμερο δεν υπήρξε θετικό κρούσμα στον τοπικό πληθυσμό. Εκφράζει, όμως, την βαθιά ανησυχία της για τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο Δήμο Μυτιλήνης και έχουν σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και τον τρόπο αντιμετώπισης τους από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.

1. Ζητούμε με εντολή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του ΕΟΔΥ, να γίνει άμεσα έλεγχος όλων των δομών που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες στην πόλη της Μυτιλήνης και στα χωριά του Δήμου. Η μη ανεύρεση τουλάχιστον 2000 μεταναστών και η πιθανότητα να φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές, θα είναι επιβλαβής για τη διάδοση του ιού στους ίδιους, αλλά και στους δημότες του Δήμου Μυτιλήνης.

2. Θεωρούμε άστοχη την ενέργεια χορήγησης άδειας για την κυκλοφορία μεταναστών στην πόλη της Μυτιλήνης, δηλώνοντας αρνητικοί στον COVID-19. Αρκετοί εξ αυτών δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η πιθανότητα να έχουν έρθει σε επαφή με διαφυγόντες στην πόλη -θετικούς στον ιό- και η επιστροφή τους στο ΚΥΤ θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο ιχνηλάτησης.

3. Θεωρούμε ότι η πόλη της Μυτιλήνης έχει ανάγκη προγραμματισμένης και σωστής προστασίας από τις Κρατικές Υπηρεσίες. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και αρμόδιος Λοιμωξιολόγος πρέπει να έρθουν στο νησί και στην πόλη μας, η οποία έχει άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας.

4. Ζητούμε την παράταση περιοριστικών μέτρων για την έξοδο μεταναστών από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Συνιστούμε στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά όλοι τα απαραίτητα μέτρα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, επιδεικνύοντας ατομική, κοινωνική και συλλογική ευθύνη.

Μοιράσου το άρθρο!