Υγεία

21/12/2020 - 12:44

Η Ένωση Ιατρών Λέσβου για την παράλογη απόφαση μετακίνησης ιατρού από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Κατερινή!

Καταγγέλουμε την ολότελα παράλογη απόφαση μετακίνησης συναδέλφου ιατρού από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου Μυτιλήνης στο νοσοκομείο της Κατερίνης για 1 εβδομάδα. Χωρίς να έχει ερωτηθεί αλλά ούτε καν ενημερωθεί μετακινείται από το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών των μόλις 3 ιατρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κρίσιμη λειτουργία του ιδίως στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας Covid-19.

Στο νησί μας ήδη βιώνουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας με πάνω από 1000 κρούσματα από τις αρχές Νοεμβρίου πάνω από το 1% του πληθυσμού με μεγάλη διασπορά σε όλο το νησί ακόμη και απομακρυσμένα χωριά με πολλούς κατοίκους άνω των 75 ετών και συνεπώς πιο ευπαθείς. Στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλο το προσωπικό να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρόνια υποστελέχωση αλλά και τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές της τελευταίας πενταετίας που ήδη δοκίμαζαν τις αντοχές μας.

 Η κλινική Covid νοσηλεύει καθημερινά 20-34 ασθενείς έχοντας δυναμική 40 κρεββατιών! Ενώ η ΜΕΘ με 3 κλίνες Covid νοσηλεύει κατά μέσο όρο 4 ασθενείς με Covid!!!!. Και όλα αυτά με μόλις 3 πνευμονολόγους, εκ των οποίων ο ένας ανήκει σε ευπαθή ομάδα και παραμένει ενώ άλλοι 3 ιατροί 1ης γραμμής στην αντιμετώπιση του Covid παραμένουν, παρά τη δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού. Η απάντηση λοιπόν της κυβέρνησης σε αυτή την υπερπροσπάθεια και εξουθένωση όλου του προσωπικού είναι η αυταρχική μετακίνηση της συναδέλφου που δε θα προσφέρει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό σε μόλις 7 ημέρες αλλά γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς προπαγανδιστικούς λόγους.

Η κυβέρνηση που εδώ και 9 μήνες δεν έπραξε σχεδόν τίποτα για τη θωράκιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψηςκλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης. Μετά τις χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις της ενάντια στους νοσοκομειακούς ιατρούς της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Δράμας και άλλων περιοχών της χώρας φτάνει στο σημείο να διώκει και πειθαρχικά υγειονομικούς που αρρωσταίνουν πάνω στο καθήκον επειδή ...αρρώστησαν!!!! -όπως στον Αγ. Σάββα- την ώρα που θρηνούμε νέες απώλεις συναδέλφων υγειονομικών σε μια αήθη προσπάθεια συγκάλυψης των τραγικών ευθυνών της.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  1. Άμεσες μαζικές μόνιμες προσλήψεις
  2. Να ακυρωθεί η μετακίνηση της συναδέλφου
  3. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα

 

Θα συνεχίσουμε και την αυτοθυσία της προσφοράς στους ασθενείς, και τον αγώνα για την υγεία του λαού και την αποκάλυψη των εγκληματικών σας ευθυνών ταυτόχρονα.

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!