Υγεία

14/07/2021 - 15:39

Ήρθε από την Αυστραλία για να δει τον δικό μας Γιώργο και να μπορέσει να καταπιεί!

Ένας δικός μας  Άνθρωπος, ένας λαμπρός Επιστήμονας που πραγματικά μας δίνει χαρά. Και μας δίνει χαρά όχι μόνο για όσα έχει καταφέρει αλλά γιατί επιμένει να ζει στο μέρος που γεννήθηκε και αγαπά.

Ο Ιατρός Γεώργιος Μαυρογένης * .

 

Δημοσιεύουμε τη σημερινή του ανάρτηση γιατί πραγματικά μας έκανε να τον θαυμάσουμε για άλλη μια φορά. Μπράβο Γιώργο! 

 

Σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα στην επαγγελματική μου πορεία ως γαστρεντερολόγος.

Έπειτα από συνεννοήσεις 6 μηνών ασθενής από την Αυστραλία ταξίδεψε στην Αθήνα για να τον βοηθήσω στο δυσεπίλυτο πρόβλημα του.

Το 2017 υπεβλήθη σε ακτινοθεραπεία για κακοήθεια του φάρυγγα. Ο καρκίνος θεραπεύτηκε αλλά η ακτινοβολία δυστυχώς έκαψε τον οισοφάγο του και του δημιούργησε πλήρη απόφραξη. Εκτοτε δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε τα σάλια του. 4 χρόνια ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημά του χωρίς αποτέλεσμα και η σίτιση εξαρτάται από γαστροστομία. Στην Αυστραλία του προτείνανε ένα βαρύ χειρουργείο εκτομής του οισοφάγο, τραχειοστομίας και τοποθέτησης έλικας εντέρου στην θέση του οισοφάγου.

Μετά από έρευνα που έκανε από μόνος του έμαθε για μια πειραματική επέμβαση που παρουσίασα στην Αμερική ως ειδικευόμενος το 2015 με την οποία με το καθηγητή μου κ.Piessevaux με γαστροσκόπιο και μικρομαχαιρίδια σκάψαμε τουνελ στον οισοφάγο σε 2 παρόμοια περιστατικά. Έκτοτε έχουν περιγραφεί άλλα 3 περιστατικά σε Αμερική και Πορτογαλια. Ο κ. Gary λοιπόν από την Αυστραλία το πήρε απόφαση και ήρθε από την Αυστραλία στο Mediterraneo για να του κάνω την ενδοσκοπική επέμβαση POETRE.

Η επέμβαση στέφτηκε με επιτυχία και ο κ. Gary κατάπιε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια. Η συγκίνηση του, η συγκίνηση μου δεν περιγράφονται. Η σημερινή επέμβαση αποτελεί επισφράγιση σκληρής δουλείας σε Γαλλία, Βέλγιο και της επιλογής μου να γυρίσω στην πολύπαθη Ελλάδα.

Σήμερα ένοιωσα την μαγεία της ιατρικής. Ευχαριστώ τον συνάδελφο κ. Μαρκογλου για την συνδρομή του, την αναισθησιολογική ομάδα για την υποστήριξή τους (κυρία Σπανομανώλη, Δραγίνη και κ Κοκόλα), και την νοσηλευτική ομάδα (κυρία Μανώλη, Φραγκίδη και κΚωσταρά) που προετοιμαζόταν 1 εβδομάδα για το περιστατικό.

 

----

* Ο Γεώργιος Μαυρογένης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1983. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2007.

Είναι επεμβατικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος. Πραγματοποιεί ενδοσκοπήσεις με κάψουλα και ενδοσκοπικές επεμβάσεις στο ιατρείο του στην Μυτιλήνη (Καβέτσου 10) και  στα νοσοκομεία Ευρωκλινική Αθηνών, Metropolitan και Mediterraneo. 

Εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση στις πανεπιστημιακές κλινικές Στρασβούργου και Βρυξελλών και είναι κάτοχος 4 μεταπτυχιακών διπλωμάτων από πανεπιστήμια της Γαλλίας.

Εξειδικεύεται στην ενδοσκοπική χειρουργική για την εκτομή μεγάλων πολυπόδων και πρώιμου καρκίνου στομάχου/παχέος εντέρου με ενδοσκοπικά μικρομαχαιρίδια (τεχνική ESD), στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αχαλασίας οισοφάγου με POEM, εκκολπώματος Ζenker με Z-POEM,  και στις βιοψίες παγκρέατος με ενδοσκοπικό υπέρηχο.

Είναι εκπαιδευτής ESD στα live animal workshops του Πανεπιστημίου του Erasmus του Rotterdam και του εργαστηρίου της ELPEN, ενώ έχει προσκληθεί τόσο στην Ισπανία όσο και στην Κύπρο για την εκτομή δύσκολων πολυπόδων παχέος εντέρου με ESD.

 

Μοιράσου το άρθρο!