Υγεία

25/10/2018 - 19:50

Καρκίνος του Μαστού και Αιμοδοσία - Ενημερωτική εκδήλωση στο Μεσότοπο - Σάββατο 27/10

trong>Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μεσοτόπου, διοργανώνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018  ώρα 19:00 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Μεσοτόπου ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού και τη συμβολή του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι ως ομιλητές ειδικοί επιστήμονες του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο Ευστράτιος Κούσκος, Διευθυντής Χειρουργός, η Στέλλα Σπύρου, Ψυχολόγος και ο Δημήτριος Γώγος, Αιματολόγος – Επιμελητής Β΄.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός να ενημερωθεί το ευρύ κοινό και κυρίως ο γυναικείος πληθυσμός αναφορικά με τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες κινδύνου και τη συμπτωματολογία του καρκίνου του μαστού προκειμένου να περιορισθεί το φαινόμενο αυτό, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο προληπτικός έλεγχος προς αυτή την κατεύθυνση, και, αφετέρου, να αναδείξει την άμεση σχέση μεταξύ των χειρουργικών επεμβάσεων σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και των αναγκών σε αίμα.

 

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση και στο νησί της Λέσβου που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή πολλών συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Επιπρόσθετα, τόσο η προσφορά αίματος, όσο και ο ρόλος του εθελοντή αιμοδότη μπορούν να αποτελέσουν για τους νέους κυρίως το ζητούμενο ιδεολογικό πρότυπο.

Μοιράσου το άρθρο!