Υγεία

13/01/2013 - 09:04

Κινητοποιήσεις Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για την απόσυρση του οργανισμού

Κινητοποιήσεις Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για την απόσυρση του οργανισμού

 

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, έγινε συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου.

2. Η μη καταβολή των ποσών που περικόπηκαν από τις δεδουλευμένες εφημερίες του 2011 και 2012.

3. Η νέα περικοπή στο κονδύλιο των εφημεριών το 2013.

Αποφασίστηκε:

1. Να μην εφαρμόσουμε τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου γιατί υποβαθμίζει το «Βοστάνειο» και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας. Ησχετική απόφαση της «Ένωσης»  (επισυνάπτεται) εκφράζει επαρκώς τη θέση μας για τον  νέο οργανισμό. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου έχει καταθέσει στο Υπουργείο συγκεκριμένη πρόταση, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου οργανισμού.

2. Να διεκδικήσουμε και δικαστικά τα ποσά που έχουν περικοπεί από τις δεδουλευμένες εφημερίες του 2011 και 2012.

3. Να διεκδικήσουμε αναπροσαρμογή του κονδυλίου για τις εφημερίες του 2013, έτσι ώστε να εκτελούμε αξιόπιστα και ασφαλή προγράμματα εφημερίας, με ειδικευμένο γιατρό καθημερινά σε ενεργό εφημερία, σύμφωνα με τις ανάγκες των κλινικών. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μειώνεται το κονδύλι κάτω από το ποσό του 2012. Η κυβέρνηση έχει περικόψει το κονδύλι για τις εφημερίες του 2013, για το νοσοκομείο μας κατά 25%, σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση ενώ εγγράφει στο κρατικό προϋπολογισμό για τις εφημερίες των νοσοκομείων 284 εκατ. ευρώ, τελικά περικόπτει το ποσό αυτό στα 241 εκατ. καταπατώντας ακόμα και τις αποφάσεις που η ίδια ψήφισε.

Για την διεκδίκηση των παραπάνω αποφασίζουμε:

1. Να ενημερωθούν και να πάρουν θέση για το θέμα του οργανισμού του Νοσοκομείου οι πολιτικοί φορείς του νησιού (Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμος Λέσβου, Βουλευτές).

2. Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την απόσυρση του οργανισμού σε συνεργασία με πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων, Εργατικό Κέντρο, Ιατρικό Σύλλογο, Συλλόγους Ασθενών, κοινωνικούς και μαζικούς φορείς και γενικά το λεσβιακό λαό. Για το σκοπό αυτό καλούμε σε Σύσκεψη Σωματείων και φορέων, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, στις 6:30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βοστανείου. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η διοργάνωση συλλαλητηρίου για την υγεία και το νοσοκομείο.

3. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία όλων των γιατρών της χώρας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 και καλούμε σε αγωνιστική συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Μοιράσου το άρθρο!