Υγεία

13/10/2016 - 08:36

Αν μένεις Αγιάσο μπορείς να αρρωστήσεις... στο Πλωμάρι!

&n

bsp;

Στην πόρτα του Αγροτικού Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου υπάρχει η παραπάνω ανακοίνωση

Με βάση την ανακοίνωση αυτή, από σήμερα (13/10/2016) μέχρι το τέλος του μήνα (31/10/2016) (δηλαδή σε σύνολο 19 ημερών) το ιατρείο Αγιάσου είναι ανοικτό τις εξής ημέρες,
Δευτέρα 17/10/2016
Τετάρτη 19/10/2016
Τετάρτη 26/10/2016
Δηλαδή μόνο 3 μέρες σε σύνολο 19 ημερών.
Είναι σαφές ότι πάμε ολοταχώς σε επανάληψη του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί πριν από δύο (2) χρόνια περίπου με την παντελή έλλειψη γιατρού στο Π.Ι. Αγιάσου.
Είναι επίσης σαφές ότι η διεύθυνση του κέντρου Υγείας φροντίζει μόνο για το Πλωμάρι και αδιαφορεί επιδεικτικά για την Αγιάσο.
Θεωρούμε απαράδεκτο να αναγκάζεται ο μοναδικός γιατρός της Αγιάσου να κάνει εφημερία στο Πλωμάρι, ενώ θα μπορούσε ειδικά αυτή τη περίοδο να μην κάνει εφημερίες ή να κάνει εφημερία στην Αγιάσο.
Όμως η διεύθυνση του Κ.Υ. Πλωμαρίου δεν έχει τέτοιους προβληματισμούς. Προτιμά να αφήνει τελείως ακάλυπτο ένα κεφαλοχώρι όπως είναι η Αγιάσος με πληθυσμιακά δεδομένα παρόμοια με αυτά του Πλωμαρίου.
Στηρίζεται στο γεγονός ότι το Π.Ι. Αγιάσου υπάγεται στο Κ.Υ. Πλωμαρίου. Δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν του, ότι μόνο κατ’ όνομα υπαγόμαστε στο Κ.Υ. Πλωμαρίου.
Αν η διεύθυνση του Κ.Υ. Πλωμαρίου, διαφωνεί πάνω επ’ αυτού, παρακαλούμε να μας αναφέρει το όνομα ενός τουλάχιστον ασθενούς εξ Αγιάσου, ο οποίος είχε ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης και απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.
Δημοσθένης Σκλεπάρης
για την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου.

Μοιράσου το άρθρο!