Υγεία

29/10/2015 - 07:47

Μετεγκατάστασης της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Άμεση λύση ζητούν οι καρκινοπαθείς

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου επιθυμεί με το παρόν να ενημερώσει για τις ακόλουθες ενέργειές του:



- Στις 24/03/2015 ο Σύλλογος ενημέρωσε προφορικά τον Διοικητή του Γ.Ν. Μυτιλήνης κ. Μουζάλα καθώς και τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Θεοδώρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου.
- Στις 19/08/2015 ο Σύλλογος, κατά την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή, τον ενημέρωσε προφορικά για τα ανωτέρω προβλήματα.
- Στις 19/10/2015 ο Σύλλογος επισκέφτηκε εκ νέου τον Διοικητή καθώς και τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Μυτιλήνης, καταθέτοντας γραπτό υπόμνημα με τα κάτωθι θέματα:
•    άμεση λύση μετεγκατάστασης της Ογκολογικής Μονάδας.
•    μονιμοποίηση αιματολόγου κου. Γώγου (η σύμβαση παροχής υπηρεσιών λήγει στις 31/12/2015).
•    ένταξη της Ογκολογικής Μονάδας στο οργανόγραμμα του Γ.Ν. Μυτιλήνης.
•    απλούστευση διαδικασίας χορήγησης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στους καρκινοπαθείς.
•    μονιμοποίηση ακτινοδιαγνώστη (η σύμβαση παροχής υπηρεσιών λήγει στις 31/12/2015).

Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες εμφάνισαν το μέγεθος του προβλήματος!
Τμήμα της οροφής στα γραφεία των νοσηλευτών και των Ιατρών κατέρρευσε για πολλοστή φορά, γεγονός που επιβάλλει επιτακτικότερα την ανάγκη μετεγκατάστασης της Ογκολογικής Μονάδας ΑΜΕΣΑ και όχι σε 6-8 μήνες, σύμφωνα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων! Το πιθανότερο σενάριο, μετά και την σύσκεψη για την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, αναφέρει ότι η ολοκλήρωση του έργου δεν προλαβαίνει να γίνει εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, αλλά θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μετεγκατάσταση όχι μόνο της Ογκολογικής Μονάδας αλλά και των υπολοίπων κλινικών.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου απαιτεί την μετεγκατάσταση της Ογκολογικής Μονάδας σε αξιοπρεπείς χώρους, εδώ και τώρα και όχι επισκευή, για ακόμη μια φορά, της οροφής της Μονάδας καθώς δεν λύνεται το πρόβλημα! Το αίτημά του Συλλόγου είναι ουσιαστικό και όχι πολυτέλεια!
Αναμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις των υπευθύνων του Γ.Ν. Μυτιλήνης στα παραπάνω θέματα και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες.
 

Μοιράσου το άρθρο!