Υγεία

27/07/2020 - 20:01

Μια επιπλέον κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Σήμερα, Δευτέρα 27/7/2020 στο Υπουργείο Υγείας ο Διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπούρης Γεώργιος, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια υπέγραψε σύμβαση διαμόρφωσης εγκαταστάσεων και παροχής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη μιας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ.  Το έργο καλύπτεται πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος,  για την πανδημία Covid-19.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διευθυντής Τεχνικών Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Θεόδωρος Μαραβέλιας και οι Διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Στάθης και κ. Χρήστος Ροϊλός.

Το αποτέλεσμα, της επιλογής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, μεταξύ των 15 νοσοκομείων αποτελεί συνδυαστική απόρροια στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της άμεσης ανταπόκρισης-συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας  με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Υπουργείο Υγείας. 

Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε λαμβάνοντας υπόψη την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής- παραμεθορίου περιοχής της Λέσβου αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τον εγχώριο αλλά και τον προσφυγικό- μεταναστευτικό πληθυσμό είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών κυρίως λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας στο κοινωνικό σύνολο. Προτεραιότητα μας είναι η χάραξη-υλοποίηση νέας στρατηγικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στα πλαίσια αποκόμισης πολυπαραγοντικού οφέλους.

Μοιράσου το άρθρο!