Υγεία

01/09/2021 - 15:22

Μυτιλήνη: "Δυστυχώς 30 περίπου συνάδελφοι έλαβαν σήμερα το χαρτί της απόλυσης"

Σήμερα είμασταν εκεί, στο Βοστάνειο, στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας.

Μετά το μαύρο της ΕΡΤ που όλοι  ζήσαμε, ήρθε η ώρα του μαύρου στα νοσοκομεία.

Δυστυχώς 30 περίπου συνάδελφοι έλαβαν σήμερα το χαρτί της "απόλυσης". Πολλοί θα που ότι δεν είναι απόλυση, είναι αργία, είναι διαθεσιμότητα, είναι αναστολή. Αν σε διώχνουν από τη δουλειά και δεν σε πληρώνουν, είναι "απόλυση".

Για να φανταστείτε σε τι σκοτεινές εποχές μπαίνουμε, υπήρχαν συνάδελφοι που δουλεύαν νύχτα και το πρωί έλαβαν το εν λόγο έγγραφο. Μέχρι την προηγούμενη νύχτα ήταν για χειροκρότημα και ήρωες και όταν ξημέρωσε επικίνδυνοι για την υγεία και άρα πρέπει να φύγουν.

Θλιμμένα πρόσωπα συναδέλφων όχι για την απόφαση που πήραν, αλλά για την αδικία που βιώνουν. Για τα καπρίτσια μιας επικίνδυνής κυβέρνησης που θέλει νά ξεπουλήσει την υγεία.

Έτσι από σήμερα αυτό το καπρίτσιο περνά δυστυχώς πάνω στους συμπολίτες μας, όπου λόγο των καταστάσεων είναι σίγουρο ότι δεν  θα μπορούν να λάβουν την αρτιότερη νοσηλεία, αν σκεφτεί κανείς ότι τα κενά αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να τα καλύψουν με εσωτερικές αλλαγές. Αν μιλούσαμε για 2-3 άτομα θα  ήταν μέσα στο πλάνο του αποδεκτού, αλλά όταν μιλάμε για 30 άμεσα κενά και προσπάθεια κάλυψης της τελευταίας στιγμής, μιλάμε για επικίνδυνους χειρισμούς.

Αύριο θα είμαστε πάλι εκεί στην είσοδο του νοσοκομείου για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας. Θέλουμε και τον κόσμο του νησιού μαζί μας. Σας περιμένουμε από της 8 η ώρα.

Σαμαράς Στρατής

Μέλος ΔΣ Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Οργανωτικός γραμματέας ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!