Υγεία

20/11/2022 - 07:37

Νέες καταγγελίες για τις μαστογραφίες στη Λέσβο

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως σχετικά με τις δωρεάν μαστογραφίες που διενεργούνται στα νοσοκομεία, ειδικότερα στο νοσοκομείο Λέσβου.

 

Σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο aftodioikisi.gr επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο οποίος δήλωσε ότι στο νησί υπάρχουν συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα. Πρόσθεσε, δε, ότι στην πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχει νοσοκομείο αλλά και κέντρο υγείας όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις που επιθυμούν.

Όμως, στα γραφεία του aftodioikisi.gr ήρθαν και άλλες καταγγελίες που διαψεύδουν τα λεγόμενα του δημάρχου Λέσβου. Ειδικότερα:

-Σε σχέση με το νοσοκομείο, οι πολίτες αποκαλύπτουν ότι τα ραντεβού είναι κλεισμένα  μέχρι τον Μάρτιο του 2023: “Καλησπέρα σας επειδή διάβασα το άρθρο σας για την μαστογραφία στη Λέσβο και την απάντηση που έδωσε ο κ.Κυτελης θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία. Πριν από ένα μήνα περίπου επισκέφτηκα την γυναικολόγο μου η οποία μου σύστησε να κάνω μαστογραφία (είμαι 47 χρονών με δύο παιδιά φοιτητές) το πρώτο πράγμα που έκανα για οικονομικούς λόγους ήταν να επικοινωνήσω με το Νοσοκομειο Βοστανειο και να κλείσω ένα ραντεβού, η απάντηση ήταν ότι μέχρι το Μάρτιο του 2023 είναι κλεισμένα όλα τα ραντεβού και να ξαναπάρω τηλέφωνο για ραντεβού μέσα Μαρτίου 2023 γιατί έχουν σταματήσει να κλείνουν.  Φυσικά δεν έχω κάνει ακόμα την εξέταση περιμένω όταν πάρω το δώρο των Χριστουγέννων μήπως μπορέσω και κρατήσω ένα ποσό για την μαστογραφία την οποία θα κάνω σε ιδιωτικό διαγνωστικό”, τονίζει η αναγνώστρια Α.Σ.

-Αναφορικά με τα διαγωνιστικά κέντρα, όπως τονίζει η αναγνώστρια Κ.Β. “σας ενημερώνω καθώς και τον κύριο δήμαρχο μας, ο οποίος είναι και γιατρός,  κανένα διαγνωστικό κέντρο δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥ για δωρεάν μαστογραφία. Το έψαξα, δεν είναι δα και πολλά που διαθέτουν  μαστογράφο. Αν εκείνος γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει”, καταλήγει.

Μοιράσου το άρθρο!