Υγεία

10/11/2021 - 16:27

Νεκρός από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - 29 νέα κρούσματα σε μαθητές της Λέσβου μέσα σε 24 ώρες

Άλλα 29 κρούσματα σήμερα στα σχολεία της Λέσβου – Νεκρός 79χρονος στο Βοστάνειο

Μετά την μεγάλη διασπορά, που καταγράφηκε χθες Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις σχολικές μονάδες της Λέσβου με την καταγραφή  59 νέων μολύνσεων μέχρι το μεσημέρι , σήμερα νέα ανησυχητικά στοιχεία, για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία φτάνουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

 

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια από χθες το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης καταγράφονται εννέα νέα κρούσματα σε μαθητές και στο εσπερινό Γυμνάσιο. Χθες μέχρι το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 16 μολύνσεις σε μαθητές και τρεις σε εκπαιδευτικούς.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Εμμανουήλ Χρήστος από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης το κρούσμα αφορά σε μαθητή και όχι σε καθηγητή. Χαρακτηριστικά μας τόνισε ότι ο μαθητής απουσίαζε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά καταγράφονται σήμερα 17 νέες μολύνσεις στα παιδιά και δύο σε εκπαιδευτικούς στα δημοτικά Παμφίλων και Πλωμαρίου, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα στα παιδιά.

Εν τω μεταξύ κατέληξε σήμερα το πρωί ένας 79χρονος, που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, πρόκειται για το 84ο θύμα, που καταγράφεται στο Νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας. Ο 79χρονος καταγόταν από την περιοχή του Ευεργέτουλα που σημειώνεται μεγάλη έξαρση του κορονοϊού μετά του Αγίου Δημητρίου.  Στο Βοστάνειο αυξήθηκαν σήμερα και οι εισαγωγές. Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται δεκαεπτά ασθενείς και τρεις με επιπλοκές της νόσου στη ΜΕΘ.

 

πηγη:

 ertnews.gr 

Μοιράσου το άρθρο!