Υγεία

18/11/2013 - 14:18

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου - «Όχι» στις μετακινήσεις

Σ

τις 13 Νοεμβρίου 2013 συνεδρίασε το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Συγκεκριμένα ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Δημοσθένης Ανδρεάδης

Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Ανιτσάκης

Γραμματέας: Στρατής Παυλής

Ταμίας: Ειρήνη Ιατρουδέλλη

Μέλος: Αχιλλέας Γεωργίου.

 




 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου εκφράζει την έντονη αντίθεση της, στις μετακινήσεις γιατρών του Γ.Ν.Μ. Βοστανείου για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου. Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται για νέο κύμα κλεισίματος νοσοκομείων και διαθεσιμοτήτων στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η Διοίκηση του Βοστανείου υλοποιώντας κυβερνητικές επιλογές, προχωρά σε αναγκαστική μετακίνηση ενός παθολόγου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο Νοσοκομείο Λήμνου. Με μπαλώματα προσπαθεί να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Λήμνου, που λειτουργεί με έναν μόνο παθολόγο.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει την έλλειψη γιατρών στα δύο νοσοκομεία. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στην Παθολογική Κλινική του Βοστανείου, από την οποία αποσπάται ο συγκεκριμένος παθολόγος. Δεν αντιμετωπίζονται επί της ουσίας τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου με έναν γιατρό που παράσχει τις υπηρεσίες του, σε άγνωστο περιβάλλον. Αναστατώνει τη οικογενειακή ζωή του συναδέλφου, που μετακινείται στη Λήμνο, παρά τη θέλησή του, για να παράσχει τις υπηρεσίες του, μακριά από το σπίτι του.

Η πρακτική αυτή αν γενικευτεί, θα οδηγήσει σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων. Κανένας γιατρός δεν θα δεχτεί να εργαστεί στα δύο νοσοκομεία γνωρίζοντας πως πρέπει να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις αυξανόμενες ελλείψεις. Θα αποτελέσει αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους.

H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο. Οι κοινές λίστες αναμονής ειδικευομένων γιατρών, έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, γιατί κανείς γιατρός δεν διακινδυνεύει να βρεθεί να κάνει ειδικότητα σε διαφορετικό νησί από αυτό της επιλογής του.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

  • Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων.
  • Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
  • Ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ώστε να καλύπτουν αυτοδύναμα τις ανάγκες τους.
  • Κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
  • Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.




ο Πρόεδρος                                ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                       Στρατής Παυλής

Μοιράσου το άρθρο!