Υγεία

31/01/2022 - 09:26

Νοσοκομείο Μυτιλήνης χωρίς δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας

Χωρίς  δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας παραμένουν οι ασφαλισμένες στη Λέσβο, καθώς δεν έχει ακόμα ανανεωθεί η σύμβαση με τον ιδιώτη γιατρό με τον οποίο τον προηγούμενο χρόνο η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε αντιμετωπίσει το κενό στις προσλήψεις.

Η Διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης εγκαίρως από τον Οκτώβριο του 2021 είχε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας ότι η σύμβαση τον Δεκέμβριο θα λήξει και θα μείνει ακάλυπτο το νησί. Ο ιδιώτης γιατρός μετά τη λήξη της σύμβασής του σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του στις ασφαλισμένες του νησιού, ενώ καποια  ιδιωτικά εργαστήρια δε δέχονται παραπεμπτικά από το δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι εδώ και δύο μήνες παρά τη μεγάλη ζήτηση από τις γυναίκες του νησιού, δεν υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας παρά μόνο στον ιδιωτικό τομέα, όπου το κόστος της αγγίζει τα 90 ευρώ.

Το ΔΣ του νοσοκομείου, την εβδομάδα που πέρασε έστειλε εκ νέου το αίτημα στο υπουργείο Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η διαθεσιμότητα του ιδιώτη γιατρού να αναλάβει και πάλι άμεσα όταν υπογραφεί η σύμβαση.

Το Νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο τα τελευταία δύο χρόνια για την κάλυψη των αναγκών ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες του νησιού, αλλά η απουσία επαρκούς αριθμού ακτινοδιαγνωστών από το Βοστάνειο δυσκολεύει τη δυνατότητα λειτουργίας του. Παράπονα από τις ασφαλισμένες καταγράφονταν και το προηγούμενο διάστημα, καθώς ήταν περιορισμένες οι δυνατότητες για την κάλυψη μεγάλου αριθμού ραντεβού κάθε μήνα, ωστόσο ψηφιακός μαστογράφος υπήρχε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες γυναίκες.

Να σημειώσουμε ότι το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει ζητήσει την ενίσχυση του νοσοκομείου και με άλλες ειδικότητες στις οποίες διαχρονικά σημειώνονται ελλείψεις, όπως ψυχιάτρους και ακτινολόγους, ενώ μετά και από τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής Παναγιώτη Προβέντζα προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης και με γυναικολόγο, αίτημα που υποβλήθηκε  στο υπουργείο.

 

πηγη: ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!