Υγεία

19/02/2021 - 20:04

O νέος επιδημιολογικός χάρτης - Ποιες περιοχές «κοκκίνισαν» και ποιες έγιναν πορτοκαλί

Η Λέσβος παραμένει στο "πορτοκαλί" - επίπεδο Α επιτήρηση

Σε καθολικό lockdown μπαίνουν από αύριο η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι και την 1η Μαρτίου. Παράλληλα, όπως είπε, σε καθολικό lockdown παραμένουν Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική. Σύμφωνα, δε, με τον κ. Χαρδαλιά οι δύο πρώτες περιοχές «δείχνουν» μια σταθεροποίηση.

Συγκεκριμένα, είπε πως «στην Αχαΐα παρατηρείται μια σταθεροποίηση, αν και ο σημερινός τριψήφιος αριθμός δημιουργεί ανησυχία. Από την άλλη στην Εύβοια, όπως είπε, παρατηρείται σταθεροποίηση».

Παράλληλα, στο «κόκκινο» εντάσσονται και η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας. ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Στο «κόκκινο» παραμένουν: ο δήμος Αγιάς Λαρίσης, ο δήμος Τεμπών Λαρίσης, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, ο δήμος Άργους – Μυκηνών, ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρου Πιερίας και ο δήμος Καρπάθου.

Την ίδια στιγμή, δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης και στον δήμο Εορδαίας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το άρθρο!