Υγεία

09/02/2021 - 14:33

Oδεύουμε προς lockdown με κλειστά σχολεία και χωρίς click away

Προς lockdown τύπου Μαρτίου, οδεύει η Αττική και ενδεχομένως η χώρα, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Το έναυσμα για να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, έδωσε η έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην έκθεση αυτή, όπως μεταδίδεται, εντοπιζόταν σημαντική αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κορονoϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς και αύξηση τους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημερινά ημερήσια κρούσματα θα εκτιναχθούν πάλι σε τετραψήφιο νούμερο, ξεπερνώντας τα 1.200. Μεγάλη κρίνεται εξάλλου και η διασπορά των μεταλλάξεων στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (από τις 13.30 έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Πληροφορίες, αναφέρουν, ότι ενδέχεται στη συνέχεια να συνεδριάσει και η επιτροπή των ειδικών, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμη και εντός της ημέρας. Πιθανολογείται δε ότι τα όποια μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ.

 

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!