Υγεία

09/03/2019 - 06:14

Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατα πλακάς και ο γραφειοκρατικός γολγοθάς - Καταγγελία ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 


Καταγγελία

 

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Λέσβου καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης  απέναντι στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκληρυνση κατα πλακας) και τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στην ολοκληρωμένη θεραπεία τους εφαρμοζοντας τις μνημονιακές δεσμευσεις της για μειωση των δαπανών για την Υγεια.

Ειδικότερα  οι ασθενείς του νησιού μας:

α) από τις αρχές κάθε μήνα αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακά τους  καθώς οι δυο νευρολόγοι του νοσοκομείου ξεπερνούν το πλαφόν τους και οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων  με μικρότερα πλαφόν δυσκολεύονται να τα συνταγογραφήσουν.

β) Η παραπομπή για τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες είναι δυσχερέστατη (αυτο ισχυει και για αλλους νευρολογικους ασθενείς ιδιαιτερα για τα παιδια με εγκεφαλική παραλυση) και

γ) Η πρόσβαση σε νέα φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτρέπεται από τη γραφειοκρατική διαδικασία -ανάγκη να περάσουν  από επιτροπή προκειμένου να τους συνταγογραφηθούν-.

Καλούμε τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση απέναντι στην απανθρωπη αυτή πρακτική και να διεκδικήσουν άμεση λύση των προβλημάτων προκειμένου παρασχεθεί στους ασθενείς αυτούς σύγχρονη  και ολοκληρωμένη θεραπεία.

Μυτιληνη 8/3/19

Μοιράσου το άρθρο!