Υγεία

19/09/2013 - 16:08

Ορκίζεται ο νέος Διοικητής του Βοστανείου Βασίλης Μουζάλας

yle="text-align: justify;">Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να εγκατασταθεί στο γραφείο του και ν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο νεοφώτιστος Διοικητής του Βοστανείου Βασίλης Μουζάλας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, προκειμένου να ορκιστεί.
Ο Β. Μουζάλας, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός, ενώ όπως αναφέρει, ήδη έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται, τόσο για ζητήματα που αφορούν στην πολιτική υγείας γενικότερα, όσο και για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά το Βοστάνειο και τη λειτουργία του.

«Από τις συζητήσεις που έχω κάνει, αλλά και όσα έχω διαβάσει στον τύπο και το διαδίκτυο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το νοσοκομείο της Μυτιλήνης παρά το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά χωρίς διοίκηση από την αρχή του χρόνου, λειτουργεί υποδειγματικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι τόσο ο Χ. Θεοδώρου, που βρίσκεται στη θέση του προσωρινού διοικητή εδώ και 9 μήνες, όσο και το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κάνουν πολύ καλή δουλειά προσφέροντας τα μέγιστα στην υγεία των συμπολιτών μας που καταφεύγουν σε αυτό».
Όπως τόνισε ο Β. Μουζάλας, προς το παρόν δεν έχει ενημερωθεί για τη διάρκεια της σύμβασής του, ωστόσο πρόσθεσε ότι σύμφωνα με έγκυρη πηγή, οι διοικητές όλων των νοσοκομείων από τώρα και στο εξής θα αξιολογούνται κάθε εξάμηνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησής τους, θα μένουν στη θέση τους ή θα αντικαθίστανται.
«Θεωρώ ότι το μέτρο της αξιολόγησης είναι ιδιαίτερα θετικό. Σε μια νευραλγική θέση, όπως είναι η διοίκηση μιας νοσηλευτικής μονάδας το έργο και η αποτελεσματικότητα του κάθε διοικητή πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο ανά πάσα στιγμή. Για μένα, η θέση αυτή είναι μία πρόκληση και το ζητούμενο είναι να επιτύχω, όχι μόνο στις συχνές αξιολογήσεις, αλλά κυρίως στη συνείδηση των συνεργατών μου, του προσωπικού και των πολιτών, που επισκέπτονται το νοσοκομείο».

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!