Υγεία

09/10/2018 - 12:39

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Δράσεις από τον Οργανισμό Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, με αφορμή την αυριανή  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, κάνει γνωστά τα παρακάτω:


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα. Ο Π.Ο.Υ. για το έτος 2018, θέτει ως μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει».  Η προώθηση και η προστασία της ψυχικής υγείας των εφήβων έχει πλεονεκτήματα, όχι μόνο στην υγεία τους αλλά και στην κοινωνία συνολικά. Με υγιείς νέους ανθρώπους επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η ευημερία της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο.


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, με μια σειρά δράσεων και υπηρεσιών του, υποστηρίζει την  ψυχική υγεία των κατοίκων του τόπου μας. Θυμίζουμε  την δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε ευάλωτες ομάδες από  εξειδικευμένους ψυχολόγους. Τηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού 22510-27501 και 22510-55238 


Και εφέτος, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης που αφορούν στην κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν Ομάδες Γονέων και Ομάδες Εφήβων, εκπαιδευτικού - υποστηρικτικού χαρακτήρα.


Σκοπός των Ομάδων, τόσο των Γονέων, όσο και των Εφήβων, είναι η ευαισθητοποίηση και η απόκτηση δεξιοτήτων, για πιο λειτουργικές και ουσιαστικές σχέσεις  που δίνουν «νόημα ζωής». Στην σημερινή Ελληνική μας πραγματικότητα με την ραγδαία αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, οι έφηβοι και οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν επιπλέον άγχος, αισθήματα κατάθλιψης και σε κάποιες περιπτώσεις ακραίες συμπεριφορές και απόγνωση που γεννά η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο.


Θέλουμε να βοηθήσουμε, στην ανεύρεση λειτουργικότερων τρόπων και χειρισμού καταστάσεων και επιλογών στη ζωή τους. Προσκαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, τόσο οι ίδιοι, όσο και τα έφηβα παιδιά τους στις αντίστοιχες ομάδες,  να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 22510-45333 & 22510-45202, εσωτ. 3, έως και τέλος Οκτωβρίου.


Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Μοιράσου το άρθρο!