Υγεία

12/07/2019 - 06:45

Πάμε από Μυτιλήνη στην Τουρκία για «φθηνό δόντι»… θα το πληρώσουμε όμως ακριβά!

Παίζουμε με την υγεία μας...

Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του νησιού μας δεν πηγαίνουν στην Τουρκία μόνο για ψώνια και λόγους αναψυχής.  Σε πλήρη ανάπτυξη είναι η επιχείρηση «φθηνό δόντι».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες οδοντιατρικές επεμβάσεις δεν καλύπτονται από τα ταμεία και το αρκετά υψηλό κόστος αρκετοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στη λύση της Τουρκίας.  Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο μιας και εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας κυρίως από Μακεδονία και Θράκη έχουν επιλέξει τις Βαλκανικές χώρες για τις οδοντιατρικές επεμβάσεις. Το τελευταίο όμως διάστημα έχει αναπτυχθεί και στη Λέσβο η κουλτούρα πάμε για "φθηνό δόντι στη γειτονική χώρα".

Παρά τις οχλήσεις των ιατρικών ομοσπονδιών προς τα αρμόδια υπουργεία, και τις καταγγελίες για τριτοκοσμικά οδοντιατρεία που παρέχουν αμφιλεγόμενης ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, δεν έχει βρεθεί ακόμα φόρμουλα, ώστε οι Έλληνες γιατροί να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί από τους συναδέλφους τους εκτός συνόρων.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα στους τιμοκαταλόγους των οδοντιατρείων στις παραμεθόριες πόλεις των Σκοπίων βρίσκει εμφύτευμα με 400 ευρώ, σφράγισμα με 20 ευρώ, εξαγωγή δοντιού με 40 ευρώ, την ώρα που στην χώρα μας οι αντίστοιχες τιμές (στο περίπου) είναι 1.200 ευρώ, 60 ευρώ και 100 ευρώ.

Η οδοντίατρος της Μυτιλήνης  κα Νίκη Τελιώνη έχοντας κληθεί να διορθώσει επικίνδυνα λάθη Τούρκων οδοντιάτρων  και βλέποντας τις διαστάσεις του φαινομένου αναφέρει σε έντονο ύφος:

«Εδώ και πολύ καιρό κρατιέμαι να μη μιλήσω για τους Μυτιληνιους που πάνε Τουρκία και φτιάχνουν τα δόντια τους επιστρέφοντας πανέξυπνοι και απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί και ελάχιστα χρήματα έδωσαν σε σχέση με το πόσα θα έδιναν στους «κλέφτες» οδοντιάτρους του νησιού τους, αλλά ως εδώ... Το τι καταστροφές γίνονται απέναντι και κανείς δεν μιλάει γιατί θα αποκαλυφθεί πόσο βλάκας υπήρξε... Αυτό είναι ένα και μόνο άτομο που έπινε νερό στο όνομα της Τουρκάλας οδοντιάτρου που την ..έφτιαξε.. μέχρι που άρχισαν να σκάνε οι βόμβες στο στόμα του!

Να ενημερώσω λοιπόν πως δεκάρα τσακιστή δεν δίνω για το τι και γιατί κάνουν οι απέναντι ότι κάνουν καλά κάνουν αφού μπορούν... εσείς όμως; Και μετά έχετε και απαιτήσεις από τους ντόπιους να στηρίζουν εσάς; Γιατί;Θα πάνε κι αυτοί να τα δώσουν όπου τους πουν οι πανέξυπνες γνωριμίες τους... Όμως καλούμαστε μετά εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα που εσείς οι ίδιοι το χώσατε πολυ βαθιά... Να πάρει η ευχή δεν καταλαβαίνω πως κάποιος παίζει έτσι με το κεφάλι του! Είμαι πολυ θυμωμένη όχι με αυτούς αλλά με την δική σας ανευθυνότητα απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό…»

Και η κα Τελιώνη έχει απόλυτο δίκιο.  Ας μην παίζουμε με την υγεία μας.

Διαθέτει μάλιστα και πλούσιο υλικό με τα τραγικά – επικίνδυνα λάθη Τούρκων οδοντιάτρων που κλήθηκε να διορθώσει:

Θαυμάστε στην gallery φωτογραφιών απίστευτα λάθη: 

 

Μοιράσου το άρθρο!