Υγεία

12/03/2021 - 09:57

Πάνω από 1.000 εμβολιασμοί μέσα σε ένα μήνα στο Κέντρο Υγείας Καλλονής

Ένας μήνας λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου του Κέντρου Υγείας Καλλονής

Συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας του εμβολιαστικού Κέντρου του Κέντρου Υγείας Καλλονής (ΚΥΚ) και ήδη 1000 και πλέον συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό της συνεπούς προσέλευσης των πολιτών είναι άνω του 95 %, συνυπολογίζοντας και τα ιατρικά κωλύματα. Από τη μέχρι τώρα λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου επισημαίνονται τα εξής:

(1) Σε μεμονωμένες περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο συμπολίτες μας να έχουν λάβει μέσω της άυλης συνταγογράφησης μήνυμα για συγκεκριμένη ημερομηνία εμβολιασμού, την οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ με νεότερο μήνυμα στο 13034, όπως τους καθοδηγεί το αρχικό sms. Σε αυτήν την περίπτωση που το ραντεβού δεν επιβεβαιώνεται, δεν ισχύει κι επομένως δεν μπορεί να γίνει εμβολιασμός. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη ρύθμιση του ραντεβού τους υπάρχει η πλατφόρμα emvolio_platform_presentation_vfinal.pdf.

(2) Υφίσταται η δυνατότητα αλλαγής εμβολιαστικού κέντρου ανάμεσα στις δύο δόσεις (με αλλαγή Τ.Κ.). Για παράδειγμα πολίτης με καταγωγή από τη Λέσβο, ο οποίος πραγματοποίησε τον πρώτο εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca σε εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας, μπορεί να μεταφέρει το δεύτερο ραντεβού του στο εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

(3) Με διάταξη νόμου προβλέπεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας emvolio.gov.gr, να ζητήσει τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ για τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού.

Με αφορμή τον πρώτο μήνα λειτουργίας του εμβολιαστικού Κέντρου, ο Πρόεδρος της ΤΔΕ του ΚΥΚ, κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, τόνισε τα εξής: «Παραμένουμε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στην υλοποίηση του προγράμματος της «Ελευθερίας», σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, χωρίς να έχει περιοριστεί η εν γένει λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλλονής, οι λοιπές υπηρεσίες του οποίου στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο. Προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και υπομονή, διότι το τέλος πλησιάζει. Κάνουμε όλοι μαζί την τελευταία μεγάλη προσπάθεια».

Μοιράσου το άρθρο!