Υγεία

23/04/2020 - 12:45

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου

Την παράταση των περιοριστών μέτρων που ίσχυαν μέχρι τις 27 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αμέσως μετά στόχος είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, δηλαδή να μην χρειάζεται να στέλνουν οι πολίτες SMS για τις μετακινήσεις τους.

 

Ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι σύντομα αρχίζει η μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα και στόχος όπως είπε είναι να πάρουμε τις ζωές πίσω.

Η χώρα μας, όπως είπε,  βιώνει μία πρωτοφανή κρίση. «Σε όλη τη διάρκεια οι Έλληνες επέδειξαν  υψηλό αίσθημα ευθύνης.  Σύντομα θα αρχίσει μία νέα κανονικότητα.  Δούλεψαν τα μέτρα που είχαμε θεσπίσει. Η επιτυχία του σχεδίου απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και των θανάτων» σημείωσε.

Πρόσθεσε, πως σύντομα ξεκινάει η μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα και για το συνολικό σχέδιο της χώρας γι αυτή τη μετάβαση παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο αναμένεται η ιεράρχηση, όπως είπε.

 

Ώρα αποφάσεων από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες,  δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για το ολοκληρωμένο σχέδιο που αφορά στην επιστροφή στην κανονικότητα, κάτι που αναμένεται να γίνει το Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου την Παρασκευή αναμένεται να κλειδώσουν κάποιες από τις πιο κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδίου στρατηγικής μετάβασης, καθώς ο πρωθυπουργός περιμένει εισηγήσεις από τους λοιμοξιωλόγους.

Οι υγειονομικοί όροι που θα θέσουν οι ειδικοί θεωρούνται  κομβικοί για τις τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μοιράσου το άρθρο!