Υγεία

17/12/2015 - 08:16

Πλωμάρι: ασθενοφόρο... το αγροτικό αυτοκίνητο!

Ο εφιάλτης επιστρέφει κάθε φορά που υπάρχει περιστατικό και είτε δεν υπάρχει οδηγός, είτε τα δυο ασθενοφόρα είναι καθηλωμένα λόγω βλάβης ή έλλειψης ανταλλακτικών ή και λόγω απλήρωτων ασφαλίστρων.



Χθες είχαμε ξανά περιστατικό που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες φανταζόμασταν πριν λίγα χρόνια ότι μπορεί να συμβεί, μια αγρότισσα που κατά την ώρα εργασίας της έσπασε το πόδι της και χρειαζόταν μεταφορά με ασθενοφόρο, οι δικοί της που ενημέρωσαν το κέντρο υγείας Πλωμαρίου, έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο! Αξίζει να αναφερθεί ότι γιατρός από το κέντρο υγείας, πήγε στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες και για να κρίνει αν χρειάζεται μεταφορά της ασθενής στη Μυτιλήνη.

Συγγενείς της και παρευρισκόμενοι στο σημείο έφτιαξαν ένα πρόχειρο φορείο και σαν ασθενοφόρο επιστρατεύτηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφερθεί γρήγορα στο Κέντρο Υγείας προσωρινά όμως. Μέχρι την παραλαβή της από ασθενοφόρο που ήρθε από τη Μυτιλήνη πέρασε αρκετός χρόνος.

Η άτυχη γυναίκα, όπως μας ενημέρωσαν συγγενικά πρόσωπα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και θα χρειαστεί να εγχειριστεί διότι η ζημιά που υπέστη το πόδι της ήταν σοβαρή. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και ταχεία ανάρρωση.

Δυο χαλασμένα ασθενοφόρα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μεγάλο ασθενοφόρο έχει βλάβη από την προηγούμενη Κυριακή και χρειάζεται ανταλλακτικά από τη Γερμανία. Τι πρωτότυπο, τα περισσότερα πράγματα στο δημόσιο είναι Γερμανικής κατασκευής και τεχνολογίας…

Το μικρό ασθενοφόρο χάλασε πριν δυο μέρες και δυστυχώς πλέον είναι τόσο παλιό που έχει φάει τα ψωμιά του. Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος ευεργέτης-δωρητής όπως στο παρελθόν οι Πλωμαρίτες της Αυστραλίας να δωρίσουν ξανά ένα αντίστοιχο όχημα.

Είχαν ήδη ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για την ανάγκη αποστολής οχήματος, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι τώρα.

Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα, όταν το ένα όχημα χρειαζόταν ανταλλακτικά και το άλλο δεν είχε πληρωμένα ασφάλιστρα και δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί, με αποτέλεσμα ξανά ένας ασθενής να κινδυνέψει περιμένοντας να έρθει ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη.

 

 

πηγη: plomarinews.gr

Μοιράσου το άρθρο!