Υγεία

14/07/2020 - 22:11

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα τα 58 νέα κρούσματα - 3 στη Λέσβο

Τα νέα πενήντα οκτώ κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα 'Αρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

 

Eντείνεται η ανησυχία των επιστημόνων για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού, βλέποντας τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση, τις τελευταίες ημέρες.

Η χώρα φαίνεται πως  βρίσκεται εν αναμονή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού οι φόβοι για ένα πρόωρο δεύτερο κύμα είναι έντονοι.

Τα εισαγόμενα κρούσματα ως αποτέλεσμα της έξαρσης του κοροναϊού στις βαλκανικές χώρες, αλλά και τα εγχώρια, ως απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, απόστασης και υγιεινής, οδήγησαν στη λήψη αποφάσεων για εφαρμογή νέων, αυστηρότερων μέτρων.

Έτσι μέχρι τέλος Ιουλίου απαγορεύονται τα πανηγύρια και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Μοιράσου το άρθρο!