Υγεία

15/12/2015 - 19:59

Σε ανακαινισμένο χώρο από χθες οι τρόφιμοι του «Θεομήτωρ»

Ανακαινίστηκε πλήρως και παραδόθηκε χθες στους 59 τρόφιμους , ο 1ος όροφος του ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας Αγιάσου η «Θεομήτωρ”.

Από το καλοκαίρι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος είχε τεθεί πρωταρχικός στόχος η ανακαίνιση του κτιρίου προκειμένου οι τρόφιμοι , όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες, να διαβιούν σε αξιοπρεπής συνθήκες. «Μέσα σε τέσσερις μήνες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και από χθες 59 άνθρωποι απολαμβάνουν ζεστασιά , καθαριότητα και περίθαλψη σε ένα αξιοπρεπές χώρο με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η πρόεδρος του «Θεομήτωρ» Άννα Γουδέλη.

Το έργο κόστισε συνολικά 270.000 ευρώ τα 180.000 από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος και τα 90.000 από τα έσοδα του ιδρύματος από το κρατικό λαχείο. Μεταξύ άλλων έγιναν και εργασίες στεγανοποίησης της ταράτσας που ήταν σε άθλια κατάσταση και δημιουργούσε προβλήματα και στο υπόλοιπο κτίριο, ενώ στόχος της διοίκησης είναι μέσα στην καινούρια χρονιά να γίνει και η ανακαίνιση του 2ου ορόφου. Μαζί με την αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου η ανακαίνιση θα κοστίσει σύμφωνα με τη μελέτη 300.000 ευρώ.

Αιχμές άφησε η κυρία Γουδέλλη στην προηγούμενη διοίκηση για την απώλεια εσόδων του ιδρύματος από το κρατικό λαχείο που δικαιούνταν για το ’15 το ίδρυμα , από καθυστέρηση υποβολής της σχετικής αίτησης.

 

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!