Υγεία

25/02/2022 - 15:15

Στην ελίτ των επεμβατικών γαστρεντερολόγων του κόσμου ο Μυτιληνιός Γιώργος Μαυρογένης!

Στην ελίτ των επεμβατικών γαστρεντερολόγων ανά τον κόσμο φέρνει τον Μυτιληνιό γιατρό Γιώργο Μαυρογένη η επιλογή δύο από τις πρωτοποριακές ενδοσκοπικές επεμβάσεις που έχει κάνει σε ασθενείς, να έχουν ενταχθεί μέσα στις σαράντα καλύτερες του κόσμου και θα παρουσιαστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενδοσκόπησης, στο κορυφαίο συνέδριο Γαστρεντερολογίας που θα γένει τον Μάιο στο San Diego.

Η μια μάλιστα από τις δύο επεμβάσεις του,  θα παρουσιαστεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες του κόσμου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Γιώργος Μαυρογένης, Επεμβατικός  Γαστρεντερολόγος – Διευθυντής Υβριδικής Επεμβατικής Ενδοσκόπησης στο Mediterraneo Hospital,   καθώς «αυτό ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς» όπως είπε μιλώντας στην Αιγαίου.

Εργαζόταν στη Γαλλία όταν το 2015 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, «οι καθηγητές μου στο Βέλγιο με ρωτούσαν που πας;; επί ένα χρόνο με είχε πιάσει κατάθλιψη, καθώς στα νοσοκομεία που απευθύνθηκα στην Αθήνα μου κλείνανε τις πόρτες, μου ζητούσαν να χειρουργώ στο όνομα άλλων γιατρών αλλά το πιο σημαντικό δεν είχαν τον εξοπλισμό που ήθελα. Βρήκα ένα νοσοκομείο όπου με άφησαν να δουλέψω με τους όρους μου, όπου μετά από ένα-δυο χρόνια που νοίκιαζα εξοπλισμό από Γερμανία, συνειδητοποίησαν ότι κάνω κάτι σημαντικό. Αγόρασαν τον εξοπλισμό και μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλείας,  κατάφερα να δουλεύω με τους όρους και τις συνθήκες που πρέπει να εργάζεται ένας  γιατρός που κάνει τέτοιες επεμβάσεις».

Η προσπάθεια που καταβάλει τώρα ο Μυτιληνιός γιατρός είναι να είναι προσβάσιμες αυτές οι επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία και να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥ και έχει ήδη απευθυνθεί γι’ αυτό στην εταιρία γαστρεντερολογίας.

Οι δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις που εφάρμοσε και θα παρουσιάσει ο Γ. Μαυρογιάννης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενδοσκόπησης αφορούν μία περίπτωση  ενός ασθενή από την Αυστραλία που είχε μάθει για τις πρωτοποριακές επεμβάσεις του. Ένα δύσκολο περιστατικό απόφραξης οισοφάγου που ο ασθενής δεν είχε βρει βιώσιμη λύση σε γιατρούς σε πολλές χώρες που απευθύνθηκε.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν 80χρονο ασθενή από την Κέρκυρα με έναν τεράστιο κακοήθη πολύποδα στο έντερο, που ο Γ. Μαυρογένης κατάφερε να αφαιρέσει εφαρμόζοντας τρεις διαφορικές τεχνικές και η επιτροπή του συνεδρίου έκρινε ότι αυτή η γνώση πρέπει να μοιραστεί στην ιατρική κοινότητα και έτσι η εργασία του αυτή θα παρουσιαστεί στις 10 καλύτερες του κόσμου.

ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!