Υγεία

07/08/2015 - 17:20

Στο κόκκινο το «Βοστάνειο» λόγω κύματος συνταξιοδοτήσεων

yle="text-align: justify;">Με ακόμα λιγότερο προσωπικό θα κλισθεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης το ερχόμενο χρονικό διάστημα, αφού σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματός του για συνταξιοδότηση. Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του ιδρύματος έχει μειωθεί κατά ένα πέμπτο χωρίς να έχουν γίνει νέες πρόσληψης και μια νέα απώλεια εργαζομένων θα προκαλέσει ακόμα και αδυναμία λειτουργίας σε ορισμένα τμήματα.

 
Σοβαρές αναταράξεις αναμένεται πως θα προκαλέσει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για να ολοκληρώσουν τον εργασιακό τους βίο και να συνταξιοδοτηθούν.
Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν συνταξιοδοτηθεί ανέρχονται στους 95 από τους περίπου 500 που υπήρχαν. Το ίδιο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο δεν ενισχύθηκε από νέες προσλήψεις, παρά μόνο με 10 άτομα από την κινητικότητα των σχολικών φυλάκων. Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέες κλινικές.
«Αυτή τη στιγμή συνάδελφοί μας δουλεύουν χωρίς ρεπό για μήνες ολόκληρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου το προσωπικό πλέον δηλώνει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη κίνηση λόγω καλοκαιριού. Δεδομένου ότι αρκετοί συνάδελφοί μας έχουν δηλώσει πως ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη συνταξιοδότησής τους φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα είναι αρκετές οι κλινικές και τα τμήματα που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα», δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Φώντας Αυγερινός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, πως κενή είναι μία στις 4 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, δηλαδή η πληρότητα φτάνει μόλις στο 74,1% , ενώ την ίδια στιγμή ο όγκος των περιστατικών που κατευθύνονται στις δομές του ΕΣΥ υπερδιπλασιάστηκε σε μία πενταετία.
 
 
πηγή: Ηλίας Μαραβάς/ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!