Υγεία

12/01/2021 - 17:35

Συναγερμός στη Λέσβο! 23 νέα κρούσματα - Πανελλαδικά 866 κρούσματα

Ενημέρωση Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Στη Λέσβο ο ΕΟΔΥ δίνει σήμερα 23 νέα κρούσματα. Ο Μέσος Όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 10,14 ενώ ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 26,61 (η τρίτη μεγαλύτερη αναλογία μετά τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη) 

Ο μήνας Δεκέμβριος έκλεισε για τη Λέσβο με συνολικά 412 κρούσματα ενώ τα κρούσματα του Ιανουαρίου στο νησί μας μέχρι τώρα είναι 103!

Τέλος τον Ιανουάριο έχουμε 5 θανάτους. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα από τα ΝΕΑ της Λέσβου (ρεπορτάζ Πέλλη Γιακουμή)

Μπορεί στη Μυτιλήνη οι έλεγχοι και τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή», όμως, στα χωριά, εκεί όπου διαπιστώνονται τις τελευταίες ημέρες απανωτά κρούσματα, η κατάσταση μοιάζει να είναι  ανεξέλεγκτη. Ο κόσμος κυκλοφορεί χωρίς να φοράει μάσκες, μαζεύονται στις πλατείες αλλά και σε καφενεία που λειτουργούν παράνομα είτε «καλυμμένα» ή και απροκάλυπτα… αφού έλεγχοι δεν γίνονται….


«Σε όλα τα χωριά είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν τέτοιοι καφενέδες που λειτουργούν στη ζούλα και μαζεύονται χωριανοί μέσα σε κλειστούς χώρους» μας λέει κάτοικος της περιοχής Θερμής.


Στην Πηγή εστιάζεται το ενδιαφέρον των υπηρεσιών υγείας καθώς στο χωριό αυτό έχουν βρεθεί αρκετά θετικά κρούσματα του κορονοϊου και μάλιστα για αυτό το λόγο χθες πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, υπήρξε ανησυχία από τους γονείς για τον φόβο διασποράς. Σήμερα έχουν προγραμματισθεί μάλιστα μαζικά τεστ στο χωριό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και οικογένειες .


«Υπάρχει ανησυχία, γιατί ακούγονται πολλά για θετικά κρούσματα, αύριο (σς. σήμερα) θα γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πηγής κ. Μιλτιάδης Αντωνίου . Στο ερώτημα αν τηρούν τα μέτρα οι κάτοικοι και αν φοράνε μάσκες, ο Πρόεδρος μας είπε : «Τώρα τα τηρούν. Δεν φορούσαν μάσκες, μαζευόταν στην πλατεία και στους καφενέδες , δεν πρόσεχαν. Ήμουν έτοιμος ν’ αγοράσω εγώ μάσκες να τους μοιράσω»…..

 

 

 

UP DATE ΔΙΑΒΆΣΤΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Αυστηρό lockdown στη Λέσβο - Όλα τα μέτρα

Μοιράσου το άρθρο!