Υγεία

11/01/2021 - 08:12

Σύψας: "Πιθανή η παράταση του lockdown για άλλες δύο εβδομάδες

"Αυτό δεν είναι lockdown. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμη βδομάδες από σήμερα. Παρατείνεται η επιφυλακή μας και το ενδεχόμενο lockdown για άλλες δύο εβδομάδες", είπε ο Νίκος Σύψας σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

"Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως", τόνισε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για δύο ακόμη εβδομάδες.

 

Όπως ο ίδιος δήλωσε "η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος".

Παράλληλα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι "δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι' αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες", ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία: "Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο", τόνισε ο καθηγητής.

Μοιράσου το άρθρο!