Υγεία

30/12/2021 - 13:28

Θρήνος στη Λέσβο με το θάνατο της 43χρονης μητέρας μετά από 100 ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Λόγω των επιπλοκών που της προκάλεσε ο κορονοϊός.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 43χρονης μητέρας η οποία έσβησε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ νοσηλευόταν για πάνω από 100 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω των επιπλοκών που της προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η άτυχη γυναίκα που δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί έδωσε σκληρό αγώνα τους μήνες που μεσολάβησαν όμως δεν  τα κατάφερε καθώς η σφοδρότητα με την οποία την χτύπησε ο κορονοϊός της προκάλεσε βαρύτατη βλάβη στους πνεύμονες και ανεπάρκεια. Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια έδινε αγώνα για τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο για πνευμονολογικά προβλήματα στην Αθήνα, όμως τα Κρατικά νοσοκομεία δεν αναλάμβαναν λόγω κατειλημμένων κλινών ενώ σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο που βρέθηκε κρεβάτι το κόστος που ζητήθηκε ήταν πολύ μεγάλο. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανος Αποστόλου που γνωρίζει μέλος της οικογένειας είχε κάνει μία προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία. Ωστόσο η οικογένεια με σεμνότητα είχε παρακαλέσει να μην προχωρήσει επί του παρόντος κάτι τέτοιο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασίες μέσω ιδιωτικής Ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο θάνατος της 43χρονης πού ήταν γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας στη Μυτιλήνη έχει γεμίσει θλίψη σήμερα όσους τη γνωρίζουν.  Παρότι θύμα του κορονοϊού, ο θάνατος  δεν καταχωρείται τυπικά στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, καθώς το μεγάλο διάστημα που είχε μεσολαβήσει  όσο ακόμα νοσηλευόταν στην Εντατική είχε «αρνητικοποιηθεί».

Update: Και δεύτερος θάνατος

Πριν από λίγο πέθανε και ένας 70χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν με βαριά πνευμονία είχε όμως και υποκείμενα νοσήματα, αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο και όχι στην εντατική καθώς δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του. Με το θάνατο του 70χρονου τα θύματα του κορονοϊού για το Βοστάνειο έφτασαν στα 97.

 

 

πηγη: Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!