Υγεία

03/01/2014 - 11:36

«Τρίχες οι αντιδράσεις για τα 25 ευρώ» λέει ο Άδωνις

style="text-align: justify;">«Η φασαρία για τα 25 ευρώ είναι για τρίχες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας και τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στη νέα χρέωση για όσους χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημείωσε ότι ο ίδιος θα έπαιρνε πίσω το μέτρο αυτό αν το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ένα δημοσιονομικό ισοδύναμο, ενώ ανέφερε ότι πιο «σοσιαλιστική» θα ήταν η αύξηση των χαμηλών συντάξεων.
 
«Τα πράγματα είναι απλά, όταν προτείνουμε την κατάργηση ενός μέτρου πρέπει να πούμε από πού θα πάρουμε τα χρήματα», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά γενικά σε όσους έχουν εκφράσει αντιρρήσεις.
 
Μάλιστα ο υπουργός υποστήριξε ότι ο μέσος Έλληνας χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο «μία φορά ανά δέκα χρόνια», δηλαδή η επιβάρυνση για τον πολίτη είναι αυτή: 25 ευρώ ανά δεκαετία, όπως υποστήριξε.  
 
Σάλος από τις χρεώσεις στη (δωρεάν) Υγεία
Οι νέες χρεώσεις σε νοσοκομεία και συνταγές φαρμάκων, εις βάρος των πολιτών, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών. Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο ορίστηκε εισιτήριο 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και ένα ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή.
 
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας χαρακτηρίζει «καταστροφικό μέτρο» το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. «Τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 
Για το ένα ευρώ ανά συνταγή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ανέφερε ότι δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους.
 
Για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του για το μέτρο αυτό και αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας «την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία».
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
 
Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, παρατείνεται η πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 
πηγή: www.nooz.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!