Υγεία

01/12/2022 - 13:27

Ξεπάγιασαν ασθενείς και συνοδοί τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η διοίκηση βάσει των οδηγιών της κυβέρνησης αποφάσισε να κάνει οικονομία στο πετρέλαιο, κατεβάζοντας τον θερμοστάτη του καλοριφέρ, σε σημείο όμως που δεν ήταν ανεκτό για τους ασθενείς.

Τυλιγμένοι σε κουβέρτες πέρασαν το Σαββατοκύριακο ασθενείς και συνοδοί τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αιτία, η απόφαση της διοίκησης που σε εφαρμογή των οδηγιών της κυβέρνησης αποφάσισε να κάνει οικονομία στο πετρέλαιο, κατεβάζοντας τον θερμοστάτη του καλοριφέρ σε σημείο όμως που δεν άντεξαν οι ασθενείς. Αποτέλεσμα, να υπάρξει πλήθος διαμαρτυριών στο προσωπικό του νοσοκομείου, με τους νοσηλευτές να τρέχουν να εξασφαλίσουν επιπλέον κουβέρτες, διπλές και τριπλές, ώστε να απαλύνουν τις συνέπειες αυτής της απόφασης.

 

Πολλές από αυτές τις καταγγελίες έφτασαν και στα τοπικά ΜΜΕ της Μυτιλήνης, με τα περισσότερα από αυτά να επικεντρώνουν το πρόβλημα κυρίως στην παθολογική κλινική όπου όσοι βρέθηκαν εκεί, σύμφωνα με τις περιγραφές, υπέφεραν από το κρύο. Θέση για το ζήτημα που προέκυψε πήρε και ο διοικητής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι όντως το Σαββατοκύριακο στο ίδρυμα πέρασε χωρίς θέρμανση, αποδίδοντας την ευθύνη στις κυβερνητικές εντολές για εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο τομέα.

«Κατανοούμε την ανησυχία των συμπολιτών μας, όμως θα πρέπει και αυτοί να κατανοήσουν ότι οι εποχές που είχαμε τον θερμοστάτη στους 25 βαθμούς και άνοιγαν τα παράθυρα στους θαλάμους έχουν παρέλθει. Προσπαθούμε στο πλαίσιο του δυνατού να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τηρώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας. Ανάλογα μέτρα εξάλλου εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Είναι δύσκολο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τα γούστα θέρμανσης όλων των νοσηλευόμενων, κάνουμε όμως το αυτονόητο, περιορίζουμε τα έξοδά μας, όπως κάνει και ο κάθε συμπολίτης μας στο σπίτι του. Το νοσοκομείο έχει καυστήρα πετρελαίου, αναζητούμε ωστόσο τρόπους για οικονομικότερη θέρμανση του νοσοκομείου το επόμενο διάστημα» δήλωσε. Ωστόσο, από τη Δευτέρα και υπό την πίεση της κοινής γνώμης ο θερμοστάτης επανήλθε στα πρότερα επίπεδα.

 

Γιώργος Παγούδης/ Εφημερίδα των Συντακτών 

Μοιράσου το άρθρο!