Υγεία

19/03/2021 - 11:55

Υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Υποχρεωτική γίνεται στο εξής η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα για όλο το ανεμβολίαστο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη διασπορά κορονοϊού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά., στο οποίο νοσηλεύτριες και προσωπικό που δεν είχαν εμβολιαστεί είναι πιθανό να μετέδωσαν τον κορονοϊό σε καρκινοπαθείς ασθενείς.

Έχουν βρεθεί ήδη θετικοί στον κορονοϊό περίπου 30 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί είναι και περί τους 12 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται ως κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

Έχει εμβολιαστεί μόνο το 55% του προσωπικού του νοσοκομείου

Ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, επεσήμανε ότι οι ασθενείς διαγνώστηκαν με τον ιό μόλις μπήκαν στο νοσοκομείο, πράγμα το οποίο σημαίνει πως μπορεί να κόλλησαν από τους συγγενείς τους έξω, ωστόσο με κάθε τρόπο πρέπει να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, για να μην υπάρξουν κι άλλα περιστατικά.

Για τους ασθενείς με Covid έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου, ενώ όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Πρόβλημα ωστόσο αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός πως το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο και μέχρι αυτή την ώρα έχει εμβολιαστεί ανέρχεται σε μόλις 55%.

"Υπάρχουν κι αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε", είπε ο κ. Σαρώφ.

Μοιράσου το άρθρο!