Αγροτικά - Αλιεία

23/08/2019 - 13:19

Από Τρίτη 27 Αυγούστου συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου

Έκκληση του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Λαγουτάρη

Από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στη Λέσβο για την καταπολέμηση του δάκου.  Οι ψεκασμοί που θα γίνουν είναι τοπικοί και αποτελούν τη συνέχεια των δύο γενικών διαβροχών που είχαν γίνει τον Ιούλιο.

Τα αποτελέσματα από τις δακοπαγίδες -  που έχουν αναρτηθεί σε επιλεγμένα σημεία  - δείχνουν στις περισσότερες περιοχές μικρό δακοπληθυσμό .  Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει ψεκασμός σε περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλη παραγωγή και σε περιοχές που είναι εν δυνάμει εστίες ανάπτυξης του εντόμου.

Με βάση τις πρώτες δειγματοληψίες ελαιοκάρπου που είναι σε εξέλιξη δεν παρατηρούνται  μεγάλα ποσοστά δακοπροσβολών στις ελιές και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. 

Ο Διευθυντής  της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  κ. Γιώργος Λαγουτάρης  επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την έκκληση του:

"Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα"

Τα περιφραγμένα  και κλειδωμένα κτήματα αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στην όλη προσπάθεια καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης στην περίπτωση που δεν  μπορέσει το συνεργείο να τα ψεκάσει. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές ο Αρχιεργάτης αφήνει ενημερωτικό σημείωμα στην είσοδο του κτήματος ώστε να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ότι το κτήμα τους με δική τους ευθύνη δεν έχει ψεκαστεί και να λάβουν τα μέτρα τους μέχρι τον επόμενο ψεκασμό. 

Δείτε φωτογραφίες: το συνεργείο βρίσκει κλειδωμένο το κτήμα , αφήνει σημείωμα και φεύγει....

3

σασ

δ

Μοιράσου το άρθρο!