Αγροτικά - Αλιεία

23/05/2019 - 21:16

Αποκλειστικό: Βρέθηκε λύση για τη δακοκτονία στη Λέσβο

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη δακοκτονία στη Λέσβο.  Όλα δείχνουν ότι φέτος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την έναρξη του ψεκασμού.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.net  έχει προταθεί ως λύση εφόσον ακυρωθεί ο διαγωνισμός να αναλάβουν το έργο από κοινού οι δύο εταιρείες.  Αυτή η πρόταση έχει γίνει από φορείς και παραγωγούς προς τις δύο εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό,  την Δόμηση Αιγαίου και εταιρεία Χαράλαμπου Παδαδέλλη. Και οι δύο εταιρείες βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια πρόταση...


Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τις επόμενες ημέρες θα καθορίσει τις περιοχές που θα ψεκαστούν με μηχανοκίνητα ψεκαστικά μέσα και στη συνέχεια εφόσον υπάρξει ακύρωση διαγωνισμού θα γίνει κατανομή περιοχών ψεκασμού στις δύο εταιρείες  (εφόσον υπάρξει η συμφωνία ανάμεσα στις εταιρείες) 


Η λύση αυτή καθιστά εφικτή την έγκυρη έναρξη της δακοκτονίας.


Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι η εταιρεία Δόμηση Αιγαίου θα προχωρήσει και σε επιπλέον ενέργειες ακυρώνοντας την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει διευκολύνοντας τις εξελίξεις.


Αξίζει να τονιστεί ότι και στη χθεσινή της ομιλία στην Καλλονή η κα Καλογήρου είχε τονίσει ότι φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη δακοκτονία.


Κάτω από την πίεση των παραγωγών και αντιλαμβανόμενοι όλοι των κίνδυνο να υπάρξει εμπλοκή με τη δακοκτονία θα λέγαμε ότι όλοι  δείχνουν τη διάθεση να "βάλουν νερό στο κρασί τους".  Αν μη τι άλλο τα παραπάνω αποτελούν ένα καλό δείγμα... να μάθουμε τη συνεργασία!


Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το πως και γιατί υπήρξε φέτος εμπλοκή.  Έγινε αντιληπτό - ελπίζουμε - σε όλους ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη δακοκτονία.  
 

Μοιράσου το άρθρο!