Αγροτικά - Αλιεία

22/04/2014 - 23:08

Άρχισαν τα παρατράγουδα με το ΟΣΔΕ 2014

Σ

ύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 22 Απριλίου, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών που έχουν λάβει την έγκριση ως φορείς Α΄ πιστοποίησης ώστε να συμμετέχουν στο ΟΣΔΕ 2014. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, οι φορείς αντιδρούν με τις συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν τόσο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και με τη Gaia Επιχειρείν που είναι ο φορέας συντονισμού του φετινού ΟΣΔΕ. Μιλώντας με εκπροσώπους των συνεταιρισμών που συμμετέχουν στην σημερινή σύσκεψη αλλά και με τεχνικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται μας αναφέρουν ότι: «έχει σταλεί μια σύμβαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μια από τη Gaia Επιχειρείν τις οποίες θα πρέπει να υπογράψουμε σαν “συμβάσεις συνεργασίας”. Τη σύμβαση του Gaia Επιχειρείν θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα την υπογράψουμε διότι δεν υπάρχει κάποια πρόβλέψη που να μας υποχρεώνει».

Και προσθέτουν: «Όσον αφορά την σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που κατά την γνώμη μας δημιουργούν “λομποποίηση” της παρεχόμενης υπηρεσία και υποθάλπουν τους Α΄ Φορείς και γι’ αυτό τον λόγο συζητάμε αν θα την υπογράψουμε ή όχι και αν θα κινηθούμε νομικά».

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα θα σταλεί ο νομικός που συνεργάζονται οι φορείς στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, να γνωστοποιήσει ότι οι Α΄ Φορείς δεν υπογράφουν την σύμβαση με τον Οργανισμό αν δεν υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης.
«Να σημειωθεί επίσης ότι η σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ μας εστάλη την Μεγάλη Πέμπτη, 17/4 το απόγευμα ενόψει αργίας και θα έπρεπε να υπογραφεί μέχρι σήμερα Τρίτη του Πάσχα (22/4) το πρωί».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγα μόνο 24ωρα πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα των «πυλών» του ΟΣΔΕ και αν τελικά υπάρξει εμπλοκή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καθυστέρηση υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ. Άλλωστε φέτος θα πρέπει για ακόμα μια φορά (και χωρίς τις παραπάνω εξελίξεις) να γίνει αγώνας δρόμου ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων αφού οι αγρότες θα χρειαστεί να υπογράψουν μια σειρά εξουσιοδοτήσεων (για ενεργοποίηση δικαιωμάτων, για ΕΛΓΑ, για δάνεια κ.α.). Παράλληλα σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν αγρότες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από τις ΕΑΣ θα πρέπει να επισκεφθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ώστε να παραλάβουν τη σφραγίδα για το γνήσιο της υπογραφής. Να προσθέσουμε ακόμα ότι όσοι έχουν τα βιβλιάρια τραπέζης της πρώην ΑΤΕ θα πρέπει να τα μετατρέψουν σε Πειραιώς

 

πηγη: agrotypos.gr

Μοιράσου το άρθρο!