Αγροτικά - Αλιεία

07/01/2016 - 09:41

Δεν θα πληρωθεί η Βιολογική Γεωργία στη Λέσβο - Απίστευτος εμπαιγμός του Υπουργείου

Πριν από μερικές ημέρες  η Λέσβος είχε εξαιρεθεί από τις  πληρωμές σχετικά με την προκαταβολή της  Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2015.  Η αιτία ήταν ότι δεν έφθασαν τα λεφτά....


Δυστυχώς το ίδιο έργο και σε χειρότερη έκδοση θα το δούμε και στις πληρωμές Βιολογικής Γεωργίας για το Νόμο Λέσβου για το έτος εφαρμογής 2013 – νέα πενταετία. Τα χρήματα δεν έφθασαν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιλέγει να πληρώσει άλλες περιοχές και να βγει εκτός η Λέσβος.


Είχαμε επισημάνει σε άρθρο μας  τις κουτσουρεμένες πληρωμές  της Βιολογικής Γεωργίας για το έτος 2013 ( «χάθηκε» 1 εκατ. ευρώ).  Τώρα το Υπουργείο δεν πληρώνει ούτε τις κουτσουρεμένες πληρωμές στη Λέσβο. Έτσι 832 δικαιούχοι στη Λέσβο που είχαν  δει τα ονόματά τους στις καταστάσεις της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου δεν θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους!  Τα 2 εκατ. ευρώ που αρχικά είχαν υπολογίσει για τη Λέσβο «πέταξαν»..... πάνε σε άλλες περιοχές!!! Και αυτό γιατί το ποσό που έπρεπε να πιστώθεί στους δικαιούχους της Λέσβου ήταν 2,7 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα λοιπόν δεν έφταναν για άλλους όποτε (με βάση τη λογική του Υπουργείου) ας μην πληρωθεί κανένας!!!


Τι σημαίνει αυτό; Οι πληρωμές θα μεταφερθούν στη νέα προγραμματική περίοδο και στην καλύτερη περίπτωση οι πληρωμές για το 2013 μεταφέρονται την Άνοιξη του 2016.  Ουσιαστικά το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας στη Λέσβο με αυτή την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια του  Υπουργείου έχει τιναχτεί στον «αέρα» καθώς κανένας δεν μπορεί να αντέξει το κόστος  εξόδων 4  ετών χωρίς να έχει εισπράξει τα χρήματα που του ανήκουν !


Αλήθεια θα ζητήσει κανείς την παραίτηση του κ. Αποστόλου  (αυτός ο «σούπερ» Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ) .


Που  είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Νομού Λέσβου κος Πάλλης; Ζει στη Λέσβο;


Να τους  χαιρόμαστε .... πρώτη φορά Αριστερά !  Χειρότερα δεν γίνεται !!!

 

(Υπενθυμίζουμε ότι 31/12/2015 πληρώθηκε η Βιολογική Γεωργία 2013 - 2ετη παράταση στη Λέσβο - ποσό 562.000 ευρώ)
 

Μοιράσου το άρθρο!