Αγροτικά - Αλιεία

12/11/2014 - 09:57

Δυστυχώς τα χρήματα δεν ήρθαν στη Λέσβο... δεν πληρώθηκαν την Ενιαία Ενίσχυση

trong>Απίστευτη "σφαγή" στη Λέσβο με την πληρωμή  των δικαιούχων  σχετικά με την προκαταβολή (50%) της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014.


 Ο μεγαλύτερος αριθμός των δικαιούχων στη Λέσβο έμειναν με την ελπίδα της πληρωμής αφού χθες Τρίτη 11/11/2014 τα χρήματα δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.


Το πρόβλημα αφορά όσους είχαν υποβάλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης στην ΕΑΣ Λέσβου. Η κυριότερη αιτία είναι ότι για λόγους τεχνικούς δεν «τραβήχτηκαν» από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ τα μισθωτήρια κτημάτων, μητρώα ζωικού κεφαλαίου κτλ  Η έκταση του προβλήματος είναι μεγάλη (αφορά πάνω από  τους μισούς δικαιούχους της Λέσβου).  Επίσης υπάρχει μικρότερης έκτασης  πρόβλημα με επικαλυπτόμενα αγροτεμάχια. Ασφαλώς το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια δεν έχει λυθεί και όσοι έχουν μη επιλέξιμες εκτάσεις είδαν τις επιδοτήσεις τους να έχουν ψαλιδιστεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί το πρόβλημα από την ΕΑΣ Λέσβου και τον ΟΠΕΚΠΕ και να τρέξει ενδιάμεση πληρωμή σε μερικές ημέρες. Διαφορετικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να πρέπει να περιμένουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου που θα γίνει η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.
 

Μοιράσου το άρθρο!