Αγροτικά - Αλιεία

07/03/2019 - 05:53

Εκδήλωση στην Καλλονή για την 109η επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ

Γιορτάζουμε την 109η  επέτειο  του ΚΙΛΕΛΕΡ.
Τιμάμε την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας.

Σήμερα αυτή η μνήμη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ αφού οι σημερινές αστικές κυβερνήσεις, σαν σύγχρονοι δυνάστες, και η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων οδηγούν την μικρομεσαία αγροτιά της χώρας στον αφανισμό.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού στην  εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο « Παρκάκι » της Καλλονής.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΛΕΣΒΟΥ

 

Ο γιορτασμός του Κιλελέρ είναι φόρος μνήμης και τιμής προς τους κολίγους που ξεσηκώθηκαν και πάλεψαν σκληρά κατά των τσιφλικάδων και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Δεν φοβήθηκαν να συγκρουστούν, έχυσαν το αίμα τους για ν' αποκτήσει ο ξωμάχος γη, για να μπορεί να ζήσει, που τότε, επί της ουσίας, σήμαινε ζωή με αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα, είναι όρκος πίστης κι αφοσίωσης στο δίκιο των αγώνων που συνεχίζονται και σήμερα, με τους μικρομεσαίους αγρότες να μάχονται για να μείνουν στον τόπο τους, να ζουν από τη δουλειά τους, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, οι συνθήκες για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό σύστημα, για την λαϊκή ευημερία , όπου εκφράζονται και τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. 
     

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νησιού μας, που σήμερα πλήττονται ανελέητα και οδηγούνται στην καταστροφή  από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων,  τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συναντηθήκαμε στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, να δώσουν μαχητικό και αγωνιστικό παρόν στο εορτασμό της 109ης επετείου του Κιλελέρ που θα γίνει στο «Παρκάκι» της Καλλονής την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.                                                                         
  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:
Να μην επιβληθούν, ή να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, όπως: Φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 85% από φέτος και στο 100% από του χρόνου, πετσόκομμα του αφορολόγητου που κέρδισαν με τον σκληρό αγώνα στα μπλόκα, περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης, κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για χρέη κ.ά.
Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους.
Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και του αρδευτικού νερού, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.
Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης και να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας.
Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να σταματήσουν οι κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών για χρέη στην Εφορία, στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ, στις τράπεζες.
Να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων, που τα ζώα τους θανατώθηκαν, ή απεβίωσαν από την ζωονόσο της ευλογιάς.  Η αποζημίωσή τους να λογισθεί ως πλήρη παραγωγική μονάδα, για όλο το χρονικό διάστημα, μέχρι την ανασύσταση του κοπαδιού.
Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καταστροφή της φετινής παραγωγής.
Πλήρη ανάληψη της δακοκτονίας από την Περιφέρεια με ευθύνη και έλεγχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αύξηση της χρηματοδότησης του έργου.
Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των κτηνιατρείων, για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στον κτηνοτρόφο.(Προβλέπονται 13 κτηνίατροι και υπηρετούν μόνο 4 για 450.000 αιγοπρόβατα και βοοειδή.)
Άμεσα δημιουργία και λειτουργία μονάδας καύσης ζωικών αποβλήτων, (αποτεφρωτήρας) ,στο νησί με ευθύνη του κράτους.

Μοιράσου το άρθρο!