Αγροτικά - Αλιεία

24/09/2020 - 16:26

Έκτακτη ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς - Από 300 έως 4.000 ευρώ ανά ελαιοπαραγωγό

Πολύ σημαντική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς


Ενημέρωση του Υπουργού Μάκη Βορίδη στον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο,

Ευχάριστα νέα για τους ελαιοπαραγωγούς, όπως γνωστοποίησε, στον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, καθώς σήμερα κατατίθεται το αίτημα προς την Ε.Ε. για ενίσχυση 122.800.000 ευρώ προς τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς (λαδιού και ελαιών). 


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ελπίζει βάσιμα ότι θα εγκριθεί η συγκεκριμένη οικονομική στήριξη  από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.), προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών που είχαν να αντιμετωπίσουν φέτος τη μειωμένη τιμή του ελαιολάδου.


Οι ενισχύσεις θα κυμαίνονται από 300 έως 4.000 ευρώ ανά ελαιοπαραγωγό. 
Επίσης, εκκρεμεί ο μηχανισμός ενίσχυσης των παραγωγών βρώσιμης ελιάς, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης. 


Ο βουλευτής Μαγνησίας δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια προς τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ανάγκη την συγκεκριμένη ενίσχυση, ειδικά την φετινή χρονιά. Πρόκειται για μια ικανοποιητική εξέλιξη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ιταλία ενίσχυσε τους ελαιοπαραγωγούς της με το ποσό των 40.000.000 ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι οι αποφάσεις του υπουργείου κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι χιλιάδες οι ελαιοπαραγωγοί που χρήζουν οικονομικής στήριξης.

Μοιράσου το άρθρο!