Αγροτικά - Αλιεία

09/07/2021 - 08:12

Χρυσό στο Ισραήλ το “Eleon Olvia” από τη Λέσβο

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο Eleon Olvia της οικογένειας Τζωρτζή.

"Άλλη μια χρυσή διάκριση για το εξαιρετικό ελαιόλαδο μας. Αυτή την φορά έρχεται από τον διαγωνισμό ποιότητας Terraolivo iooc 2021, που διεξήχθη στο Ισραήλ 21 Ιουνίου. Οι 39 κριτές αξιολόγησαν 611 δείγματα από 21 χώρες και ξεχώρισαν τα καλύτερα.

Η επιχείρησή μας συμμετείχε με το Όλβια εξ. παρθ. βιολογικό ελαιόλαδο και βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με Prestige Gold Award."

αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση.

 

Το “Ολβια” είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελιές βιολογικής καλλιέργειας των ποικιλιών Αδραμμυτίνη και Κολοβή, που καλλιεργούνται στα ορεινά ελαιοκτήματα της οικογένειας Τζωρτζή στην καρδιά της Λέσβου.

Το “Ολβια” χαρακτηρίζεται από την ισορροπημένη γεύση του, το λαμπερό του χρώμα και τον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα. Είναι υπέροχο στις φρέσκιες σαλάτες, στο ψητό ψάρι, στο ψητό κοτόπουλο, στα μαγειρέματα με όσπρια.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Σύμφωνα με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρακτικές, βάσει των οποίων γίνεται η λίπανση, η καταπολέμηση των ασθενειών, η διάταξη των δένδρων στον ελαιώνα, το κλάδεμα. Απαγορεύεται η χρήση χημικών ή άλλων ανόργανων λιπασμάτων, οι αεροψεκασμοί, η χρήση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων.

Επίσημοι οργανισμοί ελέγχου και τυποποίησης διενεργούν ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, διατήρησης και εμφιάλωσης, προκειμένου να βεβαιώσουν και να χορηγήσουν το πιστοποιητικό βιολογικής προέλευσης στους ελαιοπαραγωγούς. Πάνω στην ετικέτα κάθε βιολογικού ελαιολάδου πρέπει να υπάρχει η σχετική σήμανση.

  • Βιολογικό Ελαιόλαδο υψήλης ποιότητας
  • Χαμηλή οξύτητα
  • Μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες

 

 

Μοιράσου το άρθρο!