Αγροτικά - Αλιεία

08/05/2013 - 13:03

Λέσβος: ξέρουμε και από καλό λάδι και από βραβεία...

Λέσβος: ξέρουμε και από καλό λάδι και από βραβεία...

Ό

πως είχε προαναγγελθεί, κατά τη διάρκεια της έκθεσης “Ε-ΛΑΔΙ-ΟΙΝΟΣ 2013” που διοργανώθηκε προ ημερών στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διεξήχθη από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας & Συσκευασίας Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ”. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο γνωστός διαπιστευμένος γευσιγνώστης ελαιολάδου και μέλος της Επιτροπής του Ισπανικού διαγωνισμού ποιότητας ελαιολάδου “MARIO SOLINAS” κ. Βασίλης Καμβίσης.

 

Οι εταιρικές διακρίσεις της Λέσβου κατέδειξαν την εξαιρετική ποιότητα του Λεσβιακού ελαιολάδου, δεδομένου ότι το νησί κατέκτησε συνολικά 7 βραβεία, τα περισσότερα από κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας. Τα brand names των  τυποποιητικών επιχειρήσεων της Λέσβου που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και διακρίθηκαν, ήταν:

 

  1. Χρυσό βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης: “IRINI ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ” της Κωνσταντίνας Καλαμποκά. 
  2. Χρυσό βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης: “MEROPI” της Μερόπης Ανδριάνη.
  3. Αργυρό βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης: “GERAS” του Γρηγόρη Γλιγλή. 
  4. Αργυρό βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης: “OLVIA” του Μιχάλη Τζωρτζή.
  5. Χάλκινο βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης: “MITILINI” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου (LESEL).
  6. Χάλκινο βραβείο “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ”: “MEROPI” της Μερόπης Ανδριάνη.
  7. Χάλκινο βραβείο  “ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ”: “GERAS” του Γρηγόρη Γλιγλή.

 

Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στην  Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν στους νικητές τα βραβεία.          

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, αλλά και όλους τους υπόλοιπους τυποποιητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δήλωσε ότι το ελαιόλαδο της Λέσβου απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι κρατά τα σκήπτρα της ποιότητας ανάμεσα στα ελληνικά ελαιόλαδα και εύχεται τα βραβεία αυτά να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στην αύξηση των εξαγωγών του λεσβιακού ελαιολάδου.

Μοιράσου το άρθρο!