Αγροτικά - Αλιεία

11/03/2021 - 20:06

"Ας μη βιαστεί ο αγροτικός κόσμος να κάνει ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες" λέει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Ανακοίνωση από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μετά την ανησυχία και αγανάκτηση που  προκάλεσε η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο νησί μας,  το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Ζήτησε διευκρινήσεις  από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Κράλλη.

           Ενημερώνουμε τον αγροτικό κόσμο του νησιού να μη βιαστεί να προσφύγει σε ενστάσεις, εάν  έχει ιδιοκτησία μέσα στην χαρακτηρισμένη περιοχή ως  δασική. Αφού διαπιστώσει ότι ολόκληρη ή μέρος της γης που κατέχει νόμιμα, χαρακτηρίζετε ως δασική να επικοινωνήσει άμεσα τηλεφωνικά με τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών που εδρεύουν στη Μυτιλήνη και στη Καλλονή.         

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό  για ενστάσεις.

           Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα παλέψει με διάφορες μορφές δράσης και καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να συνταχθεί με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για να διεκδικήσουμε:

  • Παράταση τουλάχιστον ενός χρόνου λόγο και της πανδημίας για την υποβολή  ενστάσεων.
  • Να μην καταβάλλουν οι αγρότες μας κανένα χρηματικό ποσό, ούτε για ενστάσεις, ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αυτές να γίνουν με ευθύνη του κράτους.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες  από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε και χωρίς δική τους ευθύνη.
  • Να ισχύουν  όπως είναι σήμερα τα δικαιώματα για τις εν λόγο εκτάσεις. Να μη χαθεί καμιά επιδότηση. Να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός τους χαρακτήρας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων ,και πόρων, στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
  •  Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!