Αγροτικά - Αλιεία

22/07/2019 - 19:36

Μηδενική ανοχή... Απολύσεις στη Λέσβο για τη δακοκτονία.

Την λογική της μηδενικής ανοχής φαίνεται να εφαρμόζει φέτος η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου σχετικά με τη δακοκτονία.


Σύμφωνα με πληροφορίες δύο Αρχιεργάτες σε περιοχές της Λέσβου απομακρύνθηκαν ή θα απομακρυνθούν καθώς είτε δεν έχουν επιδείξει διάθεση να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων είτε έχουν υποπέσει σε παραπτώματα.


Αξίζει να τονιστεί ότι στις ενημερώσεις των Αρχιεργατών που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της πρώτης Γενικής Διαβροχής τονίστηκε από τους Επόπτες Δακοκτονίας ότι φέτος θα υπάρχει αυστηρό πλαίσιο ελέγχου και κυρώσεις.


Σήμερα Δευτέρα σε περιοχή της Λέσβου πραγματοποιήθηκε απόλυση Αρχιεργάτη που ανήκει στον τομέα ευθύνης της εταιρείας "Χαράλαμπος Παπαδέλλης και Σια ΟΕ" και ορισμός νέου Αρχιεργάτη. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες απομακρύνσεις Αρχιεργατών ή ψεκαστών που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες των υπευθύνων.


Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του εργολάβου δακοκτονίας Χ. Παπαδέλλη:

"Δυστυχώς η εβδομάδα δεν ξεκίνησε τοσο ευχάριστα!! Σήμερα προχωρήσαμε σε αντικατάσταση ολοκληρου συνεργειου ψεκασμού στην νοτιοδυτικη Λεσβο. Η ελια ειναι η κινητήριος δύναμη του νησιού μας και πρεπει να την προστατέψουμε. Κοροϊδία και και '' έξυπνες '' συμπεριφορες δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν!!
 

Μοιράσου το άρθρο!