Αγροτικά - Αλιεία

14/02/2014 - 08:13

Μπράβο στο Συνεταιρισμό Στύψης: deal ελαιολάδου με Βενεζουέλα!

yle="text-align: justify;">Mια ακόμη επιτυχία στο εξωτερικό για το συνεταιριστικό κίνημα αποτελεί η εξαγωγική δραστηριότητα του Ελαιουργικού Συν/σμού Στύψης Λέσβου. Ο δραστήριος Συνεταιρισμός εξάγει ελαιόλαδο σε πολλές χώρες, ενώ η… χάρη του προϊόντος έχει φτάσει μέχρι τη μακρινή Βενεζουέλα. Έρχεται deal με Βενεζουέλα για το συνεταιριστικό ελαιόλαδο
Ο Ελαιουργικός Συν/σμός Στύψης αποτελεί από την ίδρυσή του – το 1928 – μια δυναμική παρουσία στο συνεταιριστικό χώρο ευρύτερα, ιδιαίτερα δε στον τομέα της έκθλιψης ελαιοκάρπου και παραγωγής ελαιολάδου. Από το 1975 έχει ειδικευτεί στη συσκευασία – τυποποίηση παρθένου ελαιολάδου και εμπορεύεται αυτό έως και σήμερα σε μεταλλικά δοχεία και γυάλινες φιάλες.
Από το 2012 προχώρησε στη συσκευασία – τυποποίηση (εκτός του παρθένου) και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σε νέες συσκευασίες γυάλινων φιαλών - σε λαδοπράσινο χρώμα - αλλά και (νέων) μεταλλικών δοχείων, έχει δε πιστοποιηθεί τόσο στην παραγωγή όσο και στην τυποποίηση με ISO 22000:2005 και HACCP.
«Ένα χρόνο αργότερα», αναφέρει στο paseges.gr ο διευθυντής του Συν/σμού, κ. Στρατής Σλουμάτης, «στείλαμε μικρή ποσότητα στη Βενεζουέλα και αναμένουμε διεύρυνση της συνεργασίας στο επόμενο διάστημα, ίσως τον ερχόμενο Μάιο».
 
Παράλληλα προσθέτει ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει μεγάλη δυναμική στο εξωτερικό αλλά και ζήτηση.
 
 
Στοιχεία για το ελαιόλαδο της περιοχής
Τα ελαιόλαδα αυτά παράγονται από τους παραγωγούς του χωριού, στον ελαιώνα της Στύψης που βρίσκεται στη βόρεια και κεντρική Λέσβο, στους πρόποδες του Λεπετύμνου, όπου ο ημιορεινός χαρακτήρας της περιοχής σε συνδυασμό με την άπλετη ηλιοφάνεια του Αιγαίου, βοηθούν στην ωρίμανση του ελαιοκάρπου της ποικιλίας των Αδραμυτινών ελαιοδέντρων σε εξαιρετικές συνθήκες, για να χαρίσουν τα πιο αγνά και εύγευστα ελαιόλαδα.
Αυτά αποθηκεύονται και συσκευάζονται στις εγκαταστάσεις του Συν/σμού στη Στύψη – Λέσβου, έως ότου φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, για να τα απολαύσει με σιγουριά ως προς τη ποιότητά τους.
Τέλος λόγω των ιδανικών οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών και της ιδιομορφίας του χρώματος και του αρώματός τους, διαφέρουν σημαντικά από τα άλλα ελαιόλαδα. Τα χαρακτηριστικά τους θεωρούνται ιδιαίτερα και μοναδικά για την υγιεινή διατροφή και συμβάλουν στην ολοκλήρωση αυτού που αποκαλούμε Μεσογειακή διατροφή.
Εκτός από τα τυποποιημένα, ο Συν/σμός μπορεί να διαθέτει και χύμα – βρώσιμα ελαιόλαδα, μόνο όμως σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.).
 
 
Αλέξανδρος Μπίκας /paseges.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!