Αγροτικά - Αλιεία

05/02/2013 - 05:34

Παναγροτικό Συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη - Τετάρτη 13 Φλεβάρη

Παναγροτικό Συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη - Τετάρτη 13 Φλεβάρη

Στο Δελτίο Τύπου που έστειλε, η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ, στα ΜΜΕ για την αναγγελία των περιοδειών και ομιλιών στα χωριά του νησιού μας, ώστε να προετοιμάσει τους φτωχούς αγρότες για το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο αναφέρει ότι χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή, προκειμένου να γιγαντωθούν οι μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις.

Οι δυνάμεις της Τοπικής Γραμματείας προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στις 13 Φλεβάρη 2013.

Για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου η Τοπική Γραμματεία αποφάσισε περιοδείες και ομιλίες στα χωριά του νησιού μας ώστε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους αγρότες που πλήττονται βάναυσα από αυτή την πολιτική που τους πετά έξω από τα χωράφια τους και τους ξεκληρίζει.

Ηδη έχουν γίνει στα χωριά Λουτρά, Μυστεγνά, Ιππειος, Άργενο, Γέρα και συνεχίζουν Πέμπτη 7 Φλεβάρη στα Δάφια, Παρασκευή 8 Φλεβάρη στην Ερεσό, Σάββατο 9 Φλεβάρη στην Άγρα, Κυριακή 10 Φλεβάρη στη Στύψη.

Η ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Αγρότη – Αγρότισσα

Η νέα σκληρή επίθεση που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά από τη συγκυβέρνηση και ΕΕ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια, την ανεργία και στην εξαθλίωση. Αφού η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ, οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, του πετρελαίου και άλλων μέσων και εφοδίων, τα χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΣΔΕ, η φορολόγηση των σπιτιών, των αποθηκών, των χωραφιών. Οι εξευτελιστικές τιμές που πουλά ο παραγωγός τα προϊόντα τους, οι περικοπές στις πενιχρής αγροτικής σύνταξης και η κατάργηση στην ουσία της δημόσιας υγείας.

Θα επιφέρουν, μαζί με τη νέα ΚΑΠ, 2014-2020, σημαντική μείωση των επιδοτήσεων, θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών από χιλιάδες φτωχούς αγρότες και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχούς αγρότες του νησιού μας σε Παλλεσβιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό, με στόχο την απόκρουση της επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης. Ταυτόχρονα η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούν για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ προβάλλοντας ως προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Να αποκατασταθεί άμεσα το αγροτικό δίκτυο και να γίνουν έργα υποδομής που να μειώνουν το κόστος παραγωγής.
  2. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  3. Επιδότηση των ζωοτροφών, μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, κατασκευή εργοστασίου γάλακτος στο νησί, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
  4. Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα - απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
  5. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% .
  6. Αφορολόγητο πετρέλαιο, να μη μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
  7. Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
  8. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
  9. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, (συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί) - να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες φόρους για σπίτια, αποθήκες και χωράφια.
  10. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή – προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών προϊόντων – προστασία του λαϊκού καταναλωτή από την ασυδοσία και την κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων.
  11. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στη Δακοκτονία.
  12. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
  13. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020.
  14. Να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας. Η αγροτική σύνταξη να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
  15. Ν α σταματήσουν εδώ και τώρα οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις κλινών και κλινικών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Ενιαίο και καθολικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα υγείας Πρόνοιας, με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση των χαρατσιών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ»

 

Μοιράσου το άρθρο!