Αγροτικά - Αλιεία

16/07/2019 - 07:14

Παρασκευή 19 Ιουλίου η δεύτερη Γενική Διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει  η δεύτερη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου

Η έναρξη της Δεύτερης Γενικής Διαβροχής κρίθηκε αναγκαίο να επισπευτεί καθώς τα αποτελέσματα από τις δακοπαγίδες  και οι καιρικές συνθήκες (βροχές, υγρασία) δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Τα αποτελέσματα από τις δακοπαγίδες δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο στάδιο πριν τη δεύτερη γενιά και παράλληλα ο θηλυκός πληθυσμός του εντόμου είναι μεγαλύτερος. Από την άλλη οι καιρικές συνθήκες με τις τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει ιδανικό περιβάλλον για την αύξηση του δακοπληθυσμού.

Η δεύτερη Γενική Διαβροχή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου :

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

Μοιράσου το άρθρο!