Αγροτικά - Αλιεία

26/04/2016 - 08:03

Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις αλλά όχι όλα όσα είχαν υποσχεθεί...

yle="text-align: justify;"> 

Άρχισε μετά τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με τα αντίστοιχα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ


Η Τράπεζα Πειραιώς όπως αναφέρει το agronews.gr ήταν από νωρίς έτοιμη να υποδεχθεί και να «τρέξει» τις δισκέτες και να πιστώσει τα προβλεπόμενα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ποσά και η καθυστέρηση αυτή τη φορά προήλθε από τον ΕΛΓΑ που δεν είχε δώσει έγκαιρα τις δικές του δισκέτες, ώστε να γίνει η παρακράτηση μέρους των ενισχύσεων που αφορούν στις εισφορές ασφάλισης της παραγωγής.

Σημειωτέον ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε προς στιγμήν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τα ποσά του κάθε παραγωγού, για να κλείσει λίγο αργότερα την εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα σε αναμονή των δεδομένων από τον ΕΛΓΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες πληρώθηκε  το υπόλοι ποσό της Βασικής Ενίσχυσης όχι όμως σε όλους. Οι περισσότεροι που είχαν προβλήματα επικαλύψεων έμειναν και αυτή τη φορά εκτός πληρωμών Βασικής Ενίσχυσης (όπως το Δεκέμβριο). Αντίθετα το "Πρασίνισμα" έχει πιστωθεί σε όλους σχεδόν τους δικαιούχους αν και υπάρχουν περιπτώσεις με μεγάλες περικοπές. Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι στη Λέσβο μεγάλος αριθμός ενστάσεων είναι ακόμη σε εκκρεμότητα με αποτέλεσμα τις κουτσουρεμένες πληρωμές.

Υπενθυμίζουμε ότι το «Πρασίνισμα» είναι το 48% της Βασικής Ενίσχυσης.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αν και είχε υποσχεθεί και την πληρωμή της στρεμματικής ενίσχυσης για τους ελαιώνες εν τούτοις προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πληρωμή. Το ίδιο ισχύει και για την εξισωτική του 2015 στα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε εδώ την πληρωμή σας

Μοιράσου το άρθρο!